Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nem kenik le a beázást?

Miért nem kenik le a beázást?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1 hónapot ingatlan kereséssel töltöttük. Mivel 3 kerületben nézelődtünk így elég sok lakást végigjártunk mire meglett a megfelelő. Azt viszont csodálkozva tapasztaltam, hogy 10-ből 9 lakás (panelról beszélek) be van ázva illetve el van áztatva amit a tulajoknak egytől egyig esze ágában sem volt megcsinálni vagy megcsináltatni.

Minden ázásnak volt sztorija; 10 éves történet, 5 éve amikor a konyhát csinálták fent, tavaly amikor felújítottak fent stb… 2-3db 20cm-es foltról beszélek.

Páromnak van valami ázás fóbiája, ha ő látja, hogy valami beázott úgy kb bármikor az életben, már sarkon is fordul. Engem annyira nem hat meg a dolog. Viszont eladói oldalról nagyon érdekel, hogy miért nem javíttatja ki vagy csak keni le cirka 30 perc alatt a plafont aki benne él és/vagy el akarja adni a lakást? Sokkal esztétikusabb szerintem eladás szempontjából, ha benne lakva annyira őt nem is érdekli.

dec. 7. 22:42
 1/6 anonim ***** válasza:
64%

Utána meg majd perelnek rejtett hiba miatt..

Szerintem jobb, hogyha nem titkolják az ilyet, nem kenik le.

dec. 8. 07:16
 2/6 anonim ***** válasza:
26%
Egyszerű igénytelenség
dec. 8. 07:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Első… és 5-10 évig emiatt nézegetik, hogy ha majd egyszer eladják ne legyen elrejtve? :D

Egy leáztatott panelt meg nem mondanék rejtett hibának ha ki lett javítva. Az, ha fölső újra leáztat arról meg nem az eladó tehet.

dec. 8. 09:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

3 de vicces, hol írtad a kérdésben, hogy benne laknak? :DDD

Lehet örökölt ház is, ott meg nagy ívben leszarja a tulaj hogy néz ki a szoba, nem nézegeti napi szinten.

dec. 8. 09:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Benne laktak mindben.
dec. 8. 10:50
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha 30 perc alatt lekeni a foltot, akkor lesz egy uj folt, ami vilagosabb/sotetebb. :) A teljes plafont lekenni nem 30 perc, es majd az uj tulaj ugyis kifesteti az egeszet.
dec. 8. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!