Miért nem kenik le a beázást?
Az utóbbi 1 hónapot ingatlan kereséssel töltöttük. Mivel 3 kerületben nézelődtünk így elég sok lakást végigjártunk mire meglett a megfelelő. Azt viszont csodálkozva tapasztaltam, hogy 10-ből 9 lakás (panelról beszélek) be van ázva illetve el van áztatva amit a tulajoknak egytől egyig esze ágában sem volt megcsinálni vagy megcsináltatni.
Minden ázásnak volt sztorija; 10 éves történet, 5 éve amikor a konyhát csinálták fent, tavaly amikor felújítottak fent stb… 2-3db 20cm-es foltról beszélek.
Páromnak van valami ázás fóbiája, ha ő látja, hogy valami beázott úgy kb bármikor az életben, már sarkon is fordul. Engem annyira nem hat meg a dolog. Viszont eladói oldalról nagyon érdekel, hogy miért nem javíttatja ki vagy csak keni le cirka 30 perc alatt a plafont aki benne él és/vagy el akarja adni a lakást? Sokkal esztétikusabb szerintem eladás szempontjából, ha benne lakva annyira őt nem is érdekli.
Utána meg majd perelnek rejtett hiba miatt..
Szerintem jobb, hogyha nem titkolják az ilyet, nem kenik le.
Első… és 5-10 évig emiatt nézegetik, hogy ha majd egyszer eladják ne legyen elrejtve? :D
Egy leáztatott panelt meg nem mondanék rejtett hibának ha ki lett javítva. Az, ha fölső újra leáztat arról meg nem az eladó tehet.
3 de vicces, hol írtad a kérdésben, hogy benne laknak? :DDD
Lehet örökölt ház is, ott meg nagy ívben leszarja a tulaj hogy néz ki a szoba, nem nézegeti napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!