Mi okozhatja ezt a rejtélyes beázást a fürdőszoba plafonján?
Először pár hónapja történt, hogy beázott a fürdőszobában a WC feletti sarokrész (ahol állítólag a fővezeték megy), aztán csak hónapokkal később egyszer ismétlődött meg, de már nem foltosan, hanem csillogott a nedvességtől. Viszont a közelmúltban megszaporodtak az esetek és már a plafon más pontján is megjelent.
Mindig fél-egy óra alatt elcsitul a dolog és nem hagy maga után foltot.
Nem függ az odakinti időjárástól, akkor is előfordul, ha nincs eső.
Emeletes társasházról van szó és felettem már csak egy szint van.
A felettem lakónál és az ő szomszédjánál nincs semmi rendellenesség, de tudni kell, hogy 2 és fél éve az előbbinél a bekötőcsövek cserére kerültek, akkor is ázás miatt.
Azt figyeltem meg, hogy mintha azután jelenne meg nem sokkal, amikor én használok nagyobb mennyiségű a vizet (pl. zuhanyzásra). Gázbojler szolgáltatja a melegvizet. Hogyan lenne lehetséges, hogy az én vízhasználatom hatására beázik a plafon?
Szerintem a pára az oka! Ott,ahol futnak a csövek lehűtik azt a fal részt,és fürdéskor a gőz ott csapódik le.
Olvasgass a harmatpontról egy csomót.
Én,-hogy erre a bibire rájöjjek,-polcra,vagy ideiglenesen egy nagyobb létrára egy~két napra rászerelnék egy ventilátort,és a kérdéses helyre irányítanám már fürdés előtt,..és után még egy ideig.
Nem a hőmérséklete a fontos,hanem,hogy NE tudjon a pára ott lecsapódni.
Ezelőtt 30~40 évvel a nagy vállalati tusolókban,ahol volt néha 40 állás is,műszakváltás után,amikor mindenki tusolt,az összes cső szinte "átlátszott" a falon télen.
Tehát akkor a javaslatodra azt várnánk, hogy nem fog előjönni a jelenség fürdéskor, mert nem engedjük a párát lecsapódni.
Ez azért érdekes, mert 6 éve használom és csak fél éve jelentkezett ez az ázásos tünet először. Erre mi lehet a magyarázat?
A penészgombák tudnak büdösek lenni.
Azért volna érdemes kipróbálni,hogy egyszerűen meg lehessen állapítani,hogy páralecsapódás,vagy csőtörés//szivárgás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!