Ha a férjemmel 50-50%-ban vásároltuk az ingatlanunkat 35 millió Ft érétkben, majd az 5 millió Ft-os hitelt vettünk hozzá fel, melyet az egyik fél végtörlesztett, akkor az ingatlan 15 évvel később marad 50-50%-os tulajdonban?

Elkülönült vagyonból törlesztette, mint öröklés, ajándékozás révén hozzákerült vagyon, vagy szimplán megspórolt annyit a házasságotok alatt?
A hitel felvételekor már házasok voltatok?
Házassági szerződésetek van?
Ha igen, hogy nyilatkozik a bevételekről?

Nem értem a vettünk-öt, mikor ő vette fel...
Tehát már a vásárlásnál kellett az az 5, vagy már értéknövelésre használta csak fel?

Hát, az a cink, hogy vélhetően bizonyítható, h akkor ő 22,5-et, míg te 17,5et tettél bele.
Ez a törlesztéstől,hitelének állapotától függetlenül.
Elvileg elkülönült vagyonnak számított az adóssága is,
neki kellett törlesztenie, nem a közös maniból.
Az, h a faterja végtörlesztette, megint félinfó, mert akkor inkább ajándékozással adott neki X összeget, vagy kölcsönbe. Aminek megint tőled független a jogi háttere.
Szóval, amire ki akartam lyukadni, hogy már a vásárlásnál, bizonyíthatóan nem 50-50% zsét tettetek bele.
Még keresem, hogy ez igényel-e revíziózást, vagy mi a megoldás rá.

Teljesen meglepő, de ha szerződésben megegyeztek erről,akkor lehet.
Ezzel szemben, ha bizonyítható, hogy többet tett bele az egyik fél, jogosan keresheti tulajdonrészét a bíróságon.
Az alapértelmezett, ha nincsen vita, az 50-50%.
Én itt épp vitát szagolok, különben nem kérdezte volna meg Kérdezőnk, h mi a helyzet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!