Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan lehetne megakadályozni...

Hogyan lehetne megakadályozni a beázást?

Figyelt kérdés
Két nem egyszerre épült beton épület illeszkedésénél beázik az épület. Hogyan lehetne a két épület közti hézagot úgy tömíteni, hogy az hosszútávon megoldást nyújtson?
2021. ápr. 21. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Mekkora az a hézag? És hogy kerül oda víz? Nincs tető?
2021. ápr. 21. 15:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincs, mezőgazdasági létesítmények, járható és pakolható "tető" felülettel. Az egyik úgy fél méterrel nagyobb a másiknál és a kettő találkozásánál tud utat törni magának a víz. Egyelőre nem túl széles a hézag, de gondolom ez nem marad örökre így, így szeretném valahogy utólagosan szigetelni, vagy vízzárni ezt a rést.
2021. ápr. 21. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Dilatációs hézagoló szalag: [link]

Ezt rögzíteni (dűbelezni) kell a betonba, majd kenhető lehetőleg két komponensű cementbázisú szigeteléssel víz szigetelni.

Igaz ez a dilatációs szalag elsősorban épületbádogozáshoz van, de lehet használni más célokra is.

A lényeg hogy dűbelezés előtt a betont meg kell tisztítani, majd egy réteg szigetelő anyaggal megkenni, ha megkötött mehet rá a szalag.

Így lesz tapadó híd a következő (végleges) vízzáró szigetelésnek.

Mikor készen van minden, 1-2 réteggel telibe kell kenni az egészet.

Mivel a két különálló beton szerkezet nem egyben mozog, így mindenképp kell valami ami áthidalja a hézagot.

8 éve csináltunk ilyet a fent leírt módszerrel, azóta is tökéletesen szuperál.

2021. ápr. 21. 16:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Tapasztalatból tudom, hogy a #3-as jó tanácsot ad.

Volna egyszerűbb megoldás is, ha a két épület egy alapon feküdne, de mivel külön-külön épültek így az nem lenne célszerű Lényege az, hogy a két épület együtt mozogjon, de a Te esetedben ez nem áll fönn.

2021. ápr. 21. 18:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Ez a diletációs szalag rugalmas? Mennyire könnyű vele dolgozni, illetve mekkora dübellel fogattátok fel?

Gondolkodtam azon, hogy vízre duzzadó tömítést/szalagot tömök a résbe és arra kenem a vízszigetelést, de nekem is pont az adta a kérdőjelet, hogy nyilvánvalóan van a kettő között mozgás és így nem tudom mennyire lenne tartós bármilyen megoldás is.

Illetve mégegy kérdés. Nekem ezt 90 fokban kellene rögzítenem, mert ugye gyakorlatilag fal-padló találkozásról beszélünk. Mindkét felülethez dübelezni kéne gondolom. Milyen sűrűséggel nagyjából?

Esetleg vízszigetelő anyagra tudnátok megbízhatót mondani?

2021. ápr. 21. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!