Hogyan lehetne megakadályozni a beázást?
Dilatációs hézagoló szalag: [link]
Ezt rögzíteni (dűbelezni) kell a betonba, majd kenhető lehetőleg két komponensű cementbázisú szigeteléssel víz szigetelni.
Igaz ez a dilatációs szalag elsősorban épületbádogozáshoz van, de lehet használni más célokra is.
A lényeg hogy dűbelezés előtt a betont meg kell tisztítani, majd egy réteg szigetelő anyaggal megkenni, ha megkötött mehet rá a szalag.
Így lesz tapadó híd a következő (végleges) vízzáró szigetelésnek.
Mikor készen van minden, 1-2 réteggel telibe kell kenni az egészet.
Mivel a két különálló beton szerkezet nem egyben mozog, így mindenképp kell valami ami áthidalja a hézagot.
8 éve csináltunk ilyet a fent leírt módszerrel, azóta is tökéletesen szuperál.
Tapasztalatból tudom, hogy a #3-as jó tanácsot ad.
Volna egyszerűbb megoldás is, ha a két épület egy alapon feküdne, de mivel külön-külön épültek így az nem lenne célszerű Lényege az, hogy a két épület együtt mozogjon, de a Te esetedben ez nem áll fönn.
Ez a diletációs szalag rugalmas? Mennyire könnyű vele dolgozni, illetve mekkora dübellel fogattátok fel?
Gondolkodtam azon, hogy vízre duzzadó tömítést/szalagot tömök a résbe és arra kenem a vízszigetelést, de nekem is pont az adta a kérdőjelet, hogy nyilvánvalóan van a kettő között mozgás és így nem tudom mennyire lenne tartós bármilyen megoldás is.
Illetve mégegy kérdés. Nekem ezt 90 fokban kellene rögzítenem, mert ugye gyakorlatilag fal-padló találkozásról beszélünk. Mindkét felülethez dübelezni kéne gondolom. Milyen sűrűséggel nagyjából?
Esetleg vízszigetelő anyagra tudnátok megbízhatót mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!