Oldalt vályogfal kezd kidőlni repedezni a vízesedés miatt, hogy tudnám én azt megakadályozni?
Vízvezeték a házban van beépitve,
És ebből csőtőrés lett a vége.
Elkezdett az oldal fal süllyedni, repedezni,kátrány papírral volt szigetelve de azok is porladóztak... Sajnos a szüleimet az a ház már nem érdekli mert életveszélyes.
Viszont engem érdekel, mivel ott nőttem fel, és szeretném megcsinálni magamnak. Főleg hogy a mai világba drágák a lakások.
Kérném a segítségeteket.
Köszönöm :)
Az első jót tanácsol, de ha nem lehet megfogadni a tanácsát, akkor én megtoldom:
Ha a szomszédod megengedi, két (3) támasztékkal támaszd meg a falat úgy, hogy a falra felfektetsz egy vastag deszkát és ennek támasztod azt, amivel megtámasztod. Minél szélesebb (nagyobb) felületű a deszka, annál jobb, mert nagyobb felületen támasztja a falat. Az alsó végénél áss egy gödröt, ebbe fektesd a támasztékot és öntsd tele betonnal. A gödör méreteit kérdezd meg egy ottani kőművestől vagy képzettebb szakembertől, mert ennek mérete függ a talajtól (más a homoknál és más az agyagnál). Az első válaszoló javaslata a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!