Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A padlószigetelés okozhat...

A padlószigetelés okozhat beázást?

Figyelt kérdés

Egy panel lakásban van olyan, hogy ha kiömlik valami, akkor az alsó szomszédnál beázás jelentkezik. Hogyan szokták az ilyet leszigetelni, hogy ne történjen ilyen?

Ha a padlót kiöntik valamilyen szigetelőanyaggal, ami szintén nedves, hogy terüljön, akkor maga a padlószigetelés folyamata is beázást, elszíneződést fog okozni a szomszéd falán a nedvesség miatt?

2021. jan. 5. 08:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én tavasszal kiöntöttem önterülő aljzatkiegyenlítővel egy panellakás kb. 15 m2-es szobáját, nem lett az alattam lakónál semmi gond.
2021. jan. 5. 09:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem fog átázni hacsak nincsenek lyukak a palóban de azt úgyis látni fogod ha a burkolatot leszeded.
2021. jan. 25. 17:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Igazából azt nem akarom, hogy megint probléma legyen az alsó szomszédnál. Gondolom nagyobb lyukak nincsenek, de a kifolyt víz mégis leszivárgott valahogy.
2021. jan. 25. 17:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Mennyi víz folyt ki? Lehet lyuk a padlóban, de inkább az lehet a baj hogy semmiféle szigetelés nincs,így átszivárog a betonon is a víz. főleg ha régi a ház. Ha padloponnal kiöntik, az csak jót fog tenni, de a szaki úgyis tudni fogja.
2021. jan. 25. 17:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Egy mosdó csapja szivárgott oldalt, ha ki volt nyitva, szóval nem vödörnyi dőlt ki egyszerre, hanem mindig csak egy kevés, apránként, de ez is elég volt, hogy az alsó szomszédnál folt alakuljon ki.
2021. jan. 25. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen sajnos ilyen a társasház. Ha szigeteled, attól csak jobb lesz, ne aggódj. A padlopon száradási ideje 3 óra.nem szivárog át, ne vízállagra gondolj.amúgy mindenképp szakival csináltasd mert nekem úgy tűnik hogy nem nagyon értesz hozzá. De van folyékony szigetelés is, amit fürdöszobában alkalmaznak.az nem ugyanaz mint az önterülő aljzat. Ha beszélsz szakértővel, segíteni fog. A mosdó valszeg nincs vízszintben vagy nagyon régi, azt is érdemes cserélni plusz az összes vízvezetéket, ha már ott vagy. nem lesz olcsó de sokkal jobb lesz így mindenkinek.
2021. jan. 25. 18:08
 7/8 A kérdező kommentje:

Ilyen önterülő aljazattal laikus nem tud dolgozni? Elolvasom az arányokat rajta, meg hogy mit kell csinálni, bekeverem, és kiöntöm az utasítás szerint.

Pl. ilyen cikkek is vannak: [link]

Egy vékony alapozóréteg kiöntése egy kisebb helyiségben gondolom nem akkora ördöngösség.

2021. jan. 25. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem csak kiöntik hanem valahogy simítják is. Én nem nagyon értek hozzá csak nálam dolgoztak és követtem a munkafolyamatokat infó szintjén. Kb ugyanilyen problémáim (is) voltak.
2021. jan. 25. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!