Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van jelentősége annak, hogy a...

Van jelentősége annak, hogy a ház csak a férjem nevén lesz lakáshitellel vásárolt háznál? Vagy később változtatni kéne a tulajdonjogon?

Figyelt kérdés
Lakáshitelt vesz fel férjem, akkor tudtam meg, hogy én is adósként fogok feltüntetve lenni, mert máshogy nem lehet házasságban. Most ha valami történne vele, a házat úgyis én örökölném, mivel gyermekünk nincs. Válás esetén is osztódna gondolom, mivel házasság után szerzett. Akkor van bármi jelentősége hogy én is tulajdonos is legyek?

dec. 5. 13:18
1 2 3
 1/22 Katona Dius ***** válasza:
61%
Elvileg, ha jól gondolom (de javítson ki aki ért hozzá) nincs sok jelentősége, ezért is nem értem, miért nem teszitek akkor 50-50%-ra.
dec. 5. 13:31
 2/22 anonim ***** válasza:
66%

Mivel házassági közös vagyon van, és házasság alatt lett vásárolva a ház, így ha valnatok felezodne. De közbejöhet bármi, így jobb ha van tulajdonreszed az ingatlanban. Lehet ma jó minden, de mi van ha 10 év múlva nem?

Inkább legyen benne a te neved is.

dec. 5. 13:32
 3/22 A kérdező kommentje:
Utólag tudunk rajt módosítani már csak, ha még akkor is lehet egyáltalán.
dec. 5. 13:37
 4/22 anonim ***** válasza:
85%
Tulajdonjogot bármikor ajándékozhat neked a férjed, ráadásul illetékmentes.
dec. 5. 14:42
 5/22 anonim ***** válasza:
62%

Ha házasság alatt vesztek házat, az, függetlenül a tulajdoni lapon szereplő névtől, közös szerzemény, kivéve, ha van olyan házassági szerződés, amiben más szerepel.

Másrészt meg adóstárs csak akkor leszel, ha beleegyezel, automatikusan nem.

dec. 5. 14:44
 6/22 A kérdező kommentje:
5/5 Muszáj volt beleegyezni, így lehetett csak. Vagy lehetett volna házassági szerződést csináltatni ügyvédnél, de az hosszadalmas lett volna...
dec. 5. 14:46
 7/22 anonim ***** válasza:
54%

Nem neki, NEKED kell beleegyezni!

A házassági szerződésnek ebben az esetben nincs értelme, mert alapesetben minden, a házasság fennállása alatt szerzett vagyon közös.

dec. 5. 14:49
 8/22 anonim ***** válasza:
82%

"a házasság fennállása alatt szerzett vagyon közös"

Meg a hitel is közös. Ezért nem lehet házassagban egyedül hitelt felvenni, a bank kötelezően bevonja adóstársnak a házastársat.

dec. 5. 15:07
 9/22 anonim ***** válasza:
58%
Minden a házasság alatt szerzett vagyon, és az ADÓSSÁG is ugyanúgy közös. Akkor is, ha a házastársnak tudomása sincs a másik fél által felvett hitelről. Ez már jópár éve így van, legalábbis vagyonjogi szerződés hiányában.
dec. 5. 15:10
 10/22 anonim ***** válasza:
79%

Normális ügyvéd eleve 50-50-nek írja a szerződést, mert házasságban közös, kivéve ha bizonyíthatóan külön vagyonból vette a férjed.

A bejegyzett ingatlanhányadnak skkor van csak jelentősége, ha akad az öröklési sorban rosszakaród, aki a férj halála esetén elkezdené bizonygatni, hogy azt külön vagyonból vette.

Csak akkor örökölsz te mindent a férjed után, ha nem élnek a felmenői.

dec. 5. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!