Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért most adja el mindenki a...

Miért most adja el mindenki a házát és megy külföldre?

Figyelt kérdés
Most költözni szeretnénk,mert tovább bővül a család. Azok az ingatlanok melyeket megnéztünk, több mint a felénél külföldre költözés az indok. Tudnak valamit?
dec. 1. 17:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Éreznek valamit.
dec. 1. 17:24
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
Eddig bírták az Orbán rendszert. Olyan rossz jövő néz ki, hogy aki megteheti, elmegy.
dec. 1. 17:31
 3/21 A kérdező kommentje:
Es akkor mi van a rengeteg Csok/babavàrossal? Ők nyomták fel az árakat...
dec. 1. 17:36
 4/21 anonim ***** válasza:
84%

Mindenki most adja el a házakat, ezért túlkínálat lesz és lemennek az árak.

Minden rosszban van valami jó. 😉

dec. 1. 17:38
 5/21 anonim ***** válasza:
86%
Honnan veszed ezt az ostobaságot kérdező? Láttál 2 eladó házat és máris jön a "mindenki most adja el a házát" szöveg.
dec. 1. 17:49
 6/21 anonim ***** válasza:
88%
Igen. Mindeki. Mi is, csak eddig nem tudtam róla, de rákérdeztem az asszonynál, és megerősítette.
dec. 1. 18:01
 7/21 anonim ***** válasza:
80%

Pont, hogy mostanában nem nagyon mennek az emberek. Angliában bonyolult lett munkát vállalni, amióta kiléptek az EU-ból, Németországban meg leépítések vannak. München környékén 2500 EUR a nettó három műszakos bér, egy elfogadhatóan kinéző 40 m2 albi pedig 1000 EUR. A maradék 1500 EUR eléggé sovány a kinti élethez.

Ismerősök kint vannak, étel-ruha-műszakicikk hármason kívül mindenért hazajárnak, mert jóval olcsóbb.

dec. 1. 18:06
 8/21 A kérdező kommentje:

Tapasztalat.

Amúgy a felkapott régiókban, ahol mi is már nyár óta nézegetünk, nem mozdulnak az árak. Mikor egy vályogház (fullra fel kell újítani) 40-50M kezdődik... csak azért mert 30 perc alatt bent lehet az ember "Pesten". Nem is veszi meg őket senki. Vagy azért mert nem akarják életük végéig fizetni, vagy mert nem akarnak gyereket, vagy mert nincs tőkéjük még önerőre se. Vagy pedig már mindenki vett aki akart vagy pedig problémás a CSOK szempontból (pl olyanoknak is meg kell felelni, hogy kötelező fűtés a fürdőbe, nem tudom, mekkora ablak a konyhában, nm se mindegy...) és nem tudnak annyit felvenni.

Szóval mi is pont emiatt, hogy nem akarunk röghöz kötve lenni életünk végéig és 50M felvenni (úgye amit könnyű felvenni , de vissza is kell fizetni...), így a CSOK és barátai kiesnek. Ezért lejebb kellett adnunk az igényeket. ÉS BP-től 60-80kmre nézegelődtünk. Több eladóval is beszéltem és a hétvégén 3 eladó mondta, hogy ezért eladó az ingatlan...

Van aki egy életre eladósítja magát, más külföldre menekül. És van a kettő közt, ahogy mi is csak pislogunk mint hal a szatyorban, hogy mi folyik itt.

dec. 1. 18:12
 9/21 anonim ***** válasza:
92%
Én nem adtam el.
dec. 1. 18:15
 10/21 anonim ***** válasza:
90%
7, külföldön se egykeresős modellben kell gondolkodni. 5000-1000, az már nem olyan szanalmas. Főleg, hogy ugyanez Mo-n. 600-150. Kicsit jobb a külföldi egyenleg.
dec. 1. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!