Igaz, hogy a CSOK, CSOK+, Babaváró meg mindenféle családtámogatásokat csak a jómódúak vették fel? Minden ismerősöm azt mondja, hogy ezek a támogatások nem a rászorulóknak lettek kitalálva, hanem a felső-középosztálynak
Mivel kell hozzá némi munkaviszony és folyamatos tb, kanalasék, akik egy napot sem dolgoztak életükben nem voltak rá jogosultak. Ettől függetlenül szerintem sokan felvették, és nem azért, mert alapból nagy családot szerettek volna.
Párom unokatestvére és a felesége is felvették, ők alapból 2 gyereket akartak, de nem vállalták volna ilyen fiatalon, ha nincs a csok. Ők átlagos keresettel rendelkeztek, nem felső középosztály.
Nem mondanám. Gyári munkás, busz sofőr ismerőseim is felvették.
Jómódúnak nem mondanám egyiket se, és tuti nem volt semmi alap tőkéjük.
Vették fel ismerősem, mindketten dolgoztak/dolgoznak, mégsem mondanám őket jómódúnak.
Viszont tényleg úgy alakították ki, hogy azok, akik nem dolgoznak ne tudják felvenni, ez szerintem rendben van.
Ha az a jómódú, aki fizetésből él és nem segélyből, akkor igen.
Egyébként inkább az volt a koncepció, hogy az alsó középosztálynak osszák a pénzt szavazatért cserébe.
5# mert mi a gond a gyári munkás és a buszsofőri munkával? Te értelmesebbnek ,okosabbnak tartod magad mert nagyobb hitelt tudtál felvenni a BMW-re vagy mivel villogsz annyira.
Ja, kitalálom: volt jónéhány abortuszod és örülsz hogy kevesebb (ha van) gyereked van és MAGADNAK tudsz élni, ugye eltaláltam?
Hát nagy hős vagy te
Ezzel lehet "dicsekedni" vagy mégis mivel vagy több mint azok..?
Írd meg nyugodtan nincs ebben semmi szégyen, abban viszont igen hogy mást lenézel!! 5#-ös!
Úgy lehet fogalmazni, hogy a jómódúak is sokan felvették. A középosztály tagjai is. A szegényebbek, a középosztály alattiak akiknek még van munkájuk, de a pénzük kevés, nekik már sokkal nehézkesebb és sokszor lehetetlen felvenni, velük a bankok is szívóztak elbíráláskor és gyakran elutasították őket.
Visszatérve a jómódúakra, köztük vannak nem kevesen olyanok, akik vissza is éltek vele. Még politikusok között is ismertek ilyenek. Felvették és csak papíron laktak ott, lényegében mint nyaraló, vagy második ház használták és voltak akik kiadták bérbe a CSOKon vett ingatlant.
Kellett volna legyen egy felső határ, hogy aki jómódú, annak ne járjon. Ugye ez olyan, mintha a híres gazdagoknak adnánk segélyt. Nekik mégis minek? Így is az átlagemberekből lett a vagyonuk. Az államkasszát is jobban terheli ez így.
Azok is visszaéltek vele, akik előre tudták, hogy nem fogják teljesíteni a vállalt gyerek számot. Ők örülhetnek, jól jártak mert a büntetőkamat alacsonyabb a piaci kamatnál. Az általa előidézett drágulásra már ki sem térek részletesen. Igazságtalanság, hogy a visszaélőket jutalmazza a rendszer, az is abnormális, hogy a gazdagok is kaphatnak ingyen támogatást, de ez van, mást nem lehet tenni. Esetleg csak a szavazófülkében próbálkozni majd.
Gondolom aki jómódú, vagy legalább rendes dolgozó polgár az így jobb környezetet tud teremteni a jövőbeli gyerekeknek akikről a pályázat is szól,mint az,aki a saját önfenntartását sem képes megoldani. Rájuk ,a "rászorulókra" rábíznál még egy, vagy akár három gyereket? Valószínűleg nem lenne képes gondoskodni a gyerekekről úgy,ahogy az elvárható lenne,főleg ha még azt a minimális csok hitelt is törlesztenie kellene. Ez szerintem teljesen érthető.
De amúgy enyhítettek az évek alatt már elég sokat. Pl most már önerő szinte nem is kell, vagyonszerzési illetéket sem kell kifizetniük azoknak akik csokra vesznek házat,szóval egyre többen hozzáférhetnek. Elég minimális az elvárás már így is szerintem. Nem az a lényeg,hogy ingyen házakat osztogassanak,hanem hogy ne rossz körülmények között kelljen felnevelni a gyerekeket. Egészségügyileg sem valami jó,ha olyan helyen nőlnek fel. Legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!