Mennyi idő után szokás ajánlatot adni lakásra, illik még kb egy hét gondolkodási időt kérni?
Kövezzetek meg, de ha még meg kell nézned mást, akkor ez nem az igazi ingatlan. Eladóként én is voltam ilyen helyzetben, kér még időt, mert megnéz mást. Ok, de ha elviszik közben, odaadom, biztosan nem tartogatom senkinek már bocsánat. Úgy is lett. Pénteken jött valaki, hétfőn kifizette kp. Az előző jelöltet felhívtam, hogy sajnos ez van. De volt olyan is, aki fél év(!!!) múlva hívott, hogy meggondolta, akkor mégis megvenné. Mondtam neki, már azt is elfelejtettem, hogy költözés volt, ne vicceljen.
Ha mázlid van, akkor kevésbé kapós környéken kevésbé kapós ingatlant nézel és még meglesz, de jól gondold meg, ha nem szerelem első látásra, nem biztos, hogy jó ötlet megvenni. Szerintem.
Nekem volt egy olyan vételem, hogy miután megnéztem a lakást, másnap felhívott az ingatlanos hogy az előző, más által adott ajánlatot nem fogadta el az eladó, ennyiért vihető az ingatlan.
Kell, vagy nem kell, mert akkor hívja a következő érdeklődőt.
Kell.
Oké, másnap írtuk a foglalót.
Mondjuk az eléggé nyomott áron volt.
Vidéken biztos más a helyzet.
Persze, nem azt kérném, hogy tartogassa, nyilván piacgazdaság van, az első korrekt vevőnek el kell adni. Igazából ígértem visszajelzést a hétre, ha nem csúszott volna be még egy potenciális, akkor tettem volna ajánlatot.
Tetszik, de kompromisszumos, ahogy a másik is az, ezért mérném fel, hogy melyik kompromisszum vállalhatóbb számomra.
Reménykedek, hogy nem úszik el...
Ja és nem félévet várnék #12, hanem 4 nap helyett 10 nap múlva kapna ajánlatot.
Na mind1, köszönöm szépen azért a hozzászólást mindenkinek!
Köszönöm #15-ös! :-)
#16 Nincs kapós helyen, azért nem vitték még mindig el. Köszi a választ azért, nem értünk egyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!