Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez csak szerintem nevetségesen...

Ez csak szerintem nevetségesen átlátszó szokás?

Figyelt kérdés

A neten már évtizedes idők óta dívnak az ilyenfajta egysoros bölcseletek, mint hogy "az ész van a legjobban elosztva a világon. Mindenki azt hiszi neki több jutott.", vagy "a hülye ember olyan mint a halott. A környezete tudja csak mindkettőről, hogy az." vagy az unalomjg ismételt állítólagos Einstein idézet, hogy "két dolog végtelen. A Világegyetem és az emberi hülyeség. Az elsőben nem vagyok biztos.".

A lista hosszú, rengeteg ilyen van. Elég egy átlag index, origo, 444 vagy bármilyen egyéb hírportál kommentszekciójába benézni (hála az égnek leszoktam erről és tiltottam mindet) és láthatja bárki, hogy az emberek nagyon durván túlnyomó többsége szentül meg van győződve két dologról:

-az emberek túlnyomó része hülye

-ő természetesen nem tartozik azok közé

Aztán ha élő szóban az ember valóban hangot ad ilyesfajta nézeteinek, esetleg a magányosságát azzal indokolja meg, hogy "azért vagyok magányos, mert nem találom a hangot azzal a sok hülyével a környezetemben", akkor már fordul a kocka.

Azonnal rásütik az emberre, hogy nárcisztikus, azonnal beképzelt lesz a többiek szemében, és mindenki elkezdi a szokásos mondókákat, hogy "nem gondolod, hogy te mész az autópályán a forgalommal szemben?".

Érdekes módon amint tényleg felvállalja valaki, hogy hülyének tekinti a közvetlen környezetének nagy részét, máris átcsap mindenki ebbe az elfogadó, hipertoleráns, hipermegértő, nem ítélkező krisztusi pózba.

De ez egy üres póz. Ezt szimpátiakeltésen és kamu-jóemberkedésen kívül senki nem gondolja komolyan. Talán néhány konstans beállt hippi lelkületű ember, de azok igazából annyira el vannak magukban hogy lehet nem is tudják kivel és mivel megértőek éppen...

Szóval nem értem ezt a színjátékot.

2022. jún. 2. 15:43
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Ráment egy fél percem, hogy elolvassam a kérdésedet és már sosem kapom vissza. Kösz :-/
2022. jún. 2. 15:55
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

Két dolog derült ki:

-az emberek túlnyomó része hülye

-a kérdező természetesen nem tartozik azok közé

2022. jún. 2. 16:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Áh, tehát sokan magukra ismertek.
2022. jún. 2. 17:03
 4/6 anonim ***** válasza:
A seggfejek itala pedig a Popsi Kóla...
2022. jún. 2. 22:42
 5/6 anonim ***** válasza:
A disznóké meg a Koca Kóla... Uff!
2022. jún. 2. 22:43
 6/6 anonim ***** válasza:
79%

Sok ilyen idézettel találkoztam már én is. És általában a nem túl intelligens személyek nyomják ezeket.

Szerintem talán abból is adódhat az, hogy az emberek nárcisztikusnak látják az ilyen személyt, mert már elegük van a hasonló "bölcseletekből". Ha egy nagyon okos ember mondja, akkor sem 100%, hogy az embereknek bejön. De ha egy idióta, akkor semmi esély rá.

2022. jún. 3. 08:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!