Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Építkeznétek vagy házat...

Építkeznétek vagy házat vennétek inkább?

Figyelt kérdés

Nem tudunk dönteni hogy mi lenne a jobb. Nyilván a pénz megvan az épitkezésre is de ha házát vennénk az olcsóbb lenne még a felújítással is. Szóval ha a pénz nem lenne akadály akkor ti mit csinálnátok?

Azt még hozzá tenném hogy ugyan azon a településen lenne mindegyik.

nov. 10. 18:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mi amellett döntöttünk, hogy már eleve lakható állapotú, de felújítandó házat vegyünk.

Nyilván anyagi megfontolásból tettük, de nagy az értéknövekvény.

Az érv annyi volt, hogy ha lakható, de felújítandó lakásban vagyunk, akkor bármikor dönthetünk úgy nehezebb anyagi helyzetben, hogy oké, akkor ez a fal még egy darabig okádék marad, de egy vaskos házépítős hitel nem fog megvárni.

Ha viszont lett volna jó sok pénzünk, biztos építkeztem volna (ami nem összekeverendő azzal hogy keresek egy újépítésűt aminek a megtervezéséhez, kivitelezéséhez közöm sem volt).

nov. 11. 10:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi építkezni akartunk. A telek adott volt.

Megterveztettük, generál kivitelezőre bíztuk.

De amikor szerkezetkész állapotra X ft-ot mondott a kivitelező és 3X lett belőle, Illetve azt mondta 2 hónap és lett eblőle 1 év, akkor azt mondtam, hogy elég. (nem ők tehettek róla lényegében)

Eladtuk.

Vettünk egy használt, lakható, de felújításra váró házat. Beköltöztünk és szépen apránként a saját ízlésünkre formáltuk.

nov. 11. 12:07
 13/16 anonim ***** válasza:
74%

A kivitelezőket meg kell válogatni! Ezek éppen olyanok, mint a vállalkozó szaki, valamelyik lelép a pénzeddel, valamelyik sosem ér oda és csak tákol, meg vannak jók.

Én annak idején csak olyan cégeket kerestem, amelyek min 10 éve a piacon voltak, ugyan azzal névvel és bélyegzővel.

nov. 11. 12:23
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

Csakis építkeznék, évekig nézegettem az eladó házakat, de nem volt olyan, ami az igényeimnek megfelelne, így már megy a tervezés. Nem is kérdés számomra, hogy az új, egyedi igényekre tervezett és épített jobb, mint a rejtett hibák kockázatával, kompromisszumokkal tűzdelt.

Nyilván cserébe kell a több pénz és energia, de valamit valamiért

nov. 11. 13:03
 15/16 anonim ***** válasza:
46%
Tesóim kint melóztak németben és usa-ban, mindháromnak itthob én építkeztettem a házát, mégegyszer nem vágnék bele, tököm ki vokt mindegyikkel... magamnak úgy vettem vidéken, de egy idő után az is csak a nyűg vokt, így eladtam, kiköltöztem egy tanyára, állatok közé, és egy frankó jurtában lakom, nem cserélném el semmire.
nov. 11. 15:55
 16/16 anonim ***** válasza:

3 év alatt az új építésű házammal lévő munkálataim:

- gázkazán éves karbantartására szakcéget hívni.

- gázkazán kéményéhez 2 évente katasztrófa védelmet hívni, és ingyenes.

- klímához éves karbantartásra szakcéget hívni.

- vízlágyítót 5-6 havonta feltölteni sóval.

- redőnyöket évente 1x mosom

- napelemre azt javasolták 2 évente mossam le, vagy hívjak valakit aki megcsinálja.

- 3 év után itt ott újra kell szilózni a járólap szegélyeket

- tavasszal a konyhát és előszobát ki kell festeni, bár elegendő 1-1 falrészt, majd meglátom. Ha elüt a szín akkor mindent, sima fehér.

Ennyi. Garanciális javítás volt 1-2, de azt a kivitelező intézte.

Szóval új házban lakás ennyi faladattal jár.

Persze van udvar, de az régi háznál is ugyan olyan.

nov. 11. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!