Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanvásárlás esetén...

Ingatlanvásárlás esetén mekkora díjat kell fizetni az ügyvédnek minden költséget beleszámolva?

Figyelt kérdés
Kb. 40-45 millióért szeretnék ingatlant venni. Mekkora költsége van ennek egy ügyvédnél? Ilyen 0,3-0,5 %-ot olvastam, de nem tudom ez nettó vagy bruttó-e, illetve milyen költségek vannak még. Egy ekkora értékű ingatlan esetében mennyi lesz összesen a pénz amit fizetnem kell?

nov. 9. 14:40
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

0,3 % a minimum, amit találtam.

Van, ahol 2% is, főleg kétnyelvű szerződés esetén.

nov. 9. 15:03
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Amikor én voltam ilyen helyzetben 2020-ban Győr körül 0,5-1% között kértek, 70000 volt a minimum akiktől megkérdeztem, és volt max érték is.
nov. 9. 15:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Bruttót fizetsz. Nekem 0,7% volt, nyilván van olcsóbb és drágább is.
nov. 10. 06:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Ügyvédtől függ, hogy az adott %-os érték az bruttó-e vagy nettó. Már ha kell ÁFA-t fizetni, mert sokan alanyi adómentesek. A magam részéről ügy nehézségétől függően 50-120 ezer Ft-os, vagy vételár 0,1% értéken csinálom. Hozzáteszem viszonylag kezdő vagyok, bár ez nem baj a legtöbb adásvételnél. De ez ingatlan állapota, vagy valamelyik fél hozzáállása, anyagi körülményei szükségessé tehetik a nagyobb körültekintést. A legtöbben annyiért csinálják, amennyit írsz kérdező, esetedben mondjuk 0,3%-al számolva ez egész elfogadható.

Jövőre lehetséges, hogy lesz némi emelés az árakban, mert úgy tűnik most már valóban bevezetik, hogy csak elektronikus úton lehet adásvételit kötni, és az ügyvédi felelősségbiztosítások évi több tízezerrel emelkedni fognak.

Más ügyvédi költség nem lesz vételnél, viszont 10.600,-Ft a földhivatali eljárás díja, és 4% a vagyonszerzési illeték, ha nem illet meg kedvezmény.

nov. 13. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyébként ügyvéd hozzáállása is változó, van hogy megéri a drágább. Csütörtök este egyeztünk meg a vételben, péntek estére küldte ügyvéd az adásvételi tervezetet, szombaton aláírtunk. Van aki olcsóbb, de ott lehet 1 hét mire hajlandó összerakni a szerződést.
nov. 14. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!