Mi van ha a vevő nem akarja intézni az átírásokat?
A közmű szolgáltatóknál azt mondták, hogy nem mondhatom vissza a szolgáltatást és én nélkülük nem intézhetem az átírásokat. A birtokbaadási jegyzőkönyvet, adásvételit is leszarták.
Ha nem fizetem be a nevemre csinált számlákat, akkor kikötik a közműveket? A házra lesz terhelve a tartozás, vagy rám?
"A birtokbaadási jegyzőkönyvet, adásvételit is leszarták."
Nekem az összes közmű elfogadta ezeket. De ha nem fogadják el akkor vársz egy hónapot, letöltöd a tulajdoni lapodat és azzal mész be, akkor muszáj átírniuk.
Ahogy 2-es mondta. Szólsz a vevőnek, hogy te nem fizeted a közműveket és a szolgáltatónál simán le tudod mondani a szerződést. Neki akkor q..a colba fog kerülni hogy újra legyen vize, árama.
Az viszont számomra érthetetlen, hogy engedhetted beköltözni ha nem volt átírva a nevére a közmű? Miért nem csináltatok legalább egy fényképes átadás-átvételt a mérőórákról a birtokba adáskor?
#4 Nem kell birtokbaadás hozzá, mi se így csináltuk. Az eladó és mi fogtuk magunkat és elmentünk a szolgáltatóhoz. Az eladó rendezte a számlát a közösen megnézett mérőóra állásig, ekkor a szerződés át lett írva a mi nevünkre és ennyi.
Sokféle módon meg lehet oldani, de simán a bérlő nevére is át lehet íratni a szerződéseket ha így szeretné intézni a tulaj és a bérlője, tehát semmiféle tulajdonváltás sem kell hozzá. Csak ilyenkor kel mindkét szereplő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!