Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi van ha a vevő nem akarja...

Mi van ha a vevő nem akarja intézni az átírásokat?

Figyelt kérdés

A közmű szolgáltatóknál azt mondták, hogy nem mondhatom vissza a szolgáltatást és én nélkülük nem intézhetem az átírásokat. A birtokbaadási jegyzőkönyvet, adásvételit is leszarták.

Ha nem fizetem be a nevemre csinált számlákat, akkor kikötik a közműveket? A házra lesz terhelve a tartozás, vagy rám?

okt. 28. 19:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"A birtokbaadási jegyzőkönyvet, adásvételit is leszarták."

Nekem az összes közmű elfogadta ezeket. De ha nem fogadják el akkor vársz egy hónapot, letöltöd a tulajdoni lapodat és azzal mész be, akkor muszáj átírniuk.

okt. 28. 20:23
 2/6 mindentudó99 ***** válasza:
61%
Mond a vevőnek hogy ha nem jön átíratni kikötteted a közműveket.
okt. 28. 20:25
 3/6 anonim ***** válasza:
12%

Ahogy 2-es mondta. Szólsz a vevőnek, hogy te nem fizeted a közműveket és a szolgáltatónál simán le tudod mondani a szerződést. Neki akkor q..a colba fog kerülni hogy újra legyen vize, árama.

Az viszont számomra érthetetlen, hogy engedhetted beköltözni ha nem volt átírva a nevére a közmű? Miért nem csináltatok legalább egy fényképes átadás-átvételt a mérőórákról a birtokba adáskor?

okt. 28. 22:26
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Birtokbaadás UTÁN van a közmű átírás. Addig el se tudná intézni. Azért engedte beköltözni.
okt. 29. 08:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Adás vételivel át lehet iratni! Te csak jelentsd be eladtad, vidd az adásvételit, ha még neked küldik a számlákat. Ne akard te átíratni más nevére! Sőt be sem kell menned e-mailbe megoldható az egész, de vannak szolgáltatók, akik kérik a megfelelő formanyomtatványt is mellé. Ha bemész, ott is ki tudod tölteni ezeket.
okt. 29. 09:17
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#4 Nem kell birtokbaadás hozzá, mi se így csináltuk. Az eladó és mi fogtuk magunkat és elmentünk a szolgáltatóhoz. Az eladó rendezte a számlát a közösen megnézett mérőóra állásig, ekkor a szerződés át lett írva a mi nevünkre és ennyi.

Sokféle módon meg lehet oldani, de simán a bérlő nevére is át lehet íratni a szerződéseket ha így szeretné intézni a tulaj és a bérlője, tehát semmiféle tulajdonváltás sem kell hozzá. Csak ilyenkor kel mindkét szereplő.

okt. 29. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!