Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Örököltem egy tanyát, földdel...

Kkskjhaiduf kérdése:

Örököltem egy tanyát, földdel együtt, szeretném eladni mi a menete? meg lehet hirdetni vagy hogy működik ez, mert olvasgattam utána de nem értem.. azt vágom hogy kell adásvételi közjegyzőnél, de ha nincs rá vevő még? mert ki kell függeszteni vagy mi

Figyelt kérdés

#tanya eladás
okt. 4. 02:31
 1/8 A kérdező kommentje:
valaki írja már meg hogy pontosan mi a teendő :) lépésről lépésre
okt. 4. 02:33
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Neveden lesz az ingatlan utána indulhat az eladás. Földhivatal küld erről levelet.

Utána lehet bátran hirdetni.

Ügyvédet kell keresni! Közjegyző adásvételivel nem foglalkozik. Telefon/e-mail személyi adatokat elkéri a vevőtől és az eladótól. Lekéri a Földhivataltól a tulajdonlapot.

A szerződést előkészíti.

Ügyvéd, vevő, eladó időpontot egyeztet, mikor lenne jó aláírni személyesen a szerződést.

Kifüggesztéssel nem igazán kell foglalkozni. Arra jó, hogy valaki más jelentkezzen rá és keresztbe tegyen.

okt. 4. 03:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2# ki kell függeszteni, mert ráfázik
okt. 4. 07:14
 4/8 Kólauborkával ***** válasza:
Hol van és mennyiért eladó?
okt. 4. 07:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Először hirdetni kell. Ha van vevő, akkor ügyvédhez kell menni, ő intézi az adásvételit, és a kifüggesztést is. Ha a kifüggesztés alatt nem jelentkezik senki érte, akkor a vevőé ha valaki rlővásárlási joggal jelentkezik érte, ő viheti ugyanazon az áron. Ennyi.
okt. 4. 07:54
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi
okt. 4. 21:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha megvolt a hagyatéki tárgyalás és már a Földhivatalban te vaggy a tulaj, akkor tudod eladni.

Tehát mikor az ügyvédnél aláírjátok az adásvételi szerződést, addigra te kell legyél a tulajdoni lapon.

Az ügyintézőt tudod párhetente sürgetni érdeklődéssel.

Ha egyedüli örökös vagy, vagy nem bonyolult az örökösök köre és mindannyian el akarjátok adni, akkor már előre is hirdetheted.

okt. 4. 23:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Kifüggeszteni akkor kell, amikor már van rá vevő.

De majd a hagyatéki ügyintézőt és a vevőd ügyvédjét is kérdezd meg erről!

okt. 4. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!