Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház megtekintés elött miért...

Ház megtekintés elött miért kéri el a vevő a helyrajzszámot? Mit fog megtudni belőle? Megadjam mielött megnézi?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy csak nekem furi ez, de vajon ez miért nem ér rá addíg amíg komolyra fordul a dolog. Megtud belőle valami extra infót?
okt. 21. 14:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Fogalmam sincs, mert tulajdoni lapot lakcím alapján is le tud kérni...
okt. 21. 14:24
 2/12 anonim ***** válasza:
95%

Megtudhatja azt, ami érdekli, pl vehet tulajdoni lapot, amin több

infó van, mint amit a tulajok hirtelen el tudnak mondani. Nyugodtan add meg.

3/12 anonim ***** válasza:
88%
Vagyis pontos cím alapján.
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Egyáltalán nem fura, megtud mindent fontos infót, hány tulajdonos van, van-e haszonélvezet az ingatlanon, van-e hitel, inkasszó vagy végrehajtás az ingatlanon, stb.
okt. 21. 14:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején térképmásolatot és tulajdoni lapot kértem le, sok felesleges kört lehet így megspórolni.

pl: hozzá van építve a házhoz, de nincs feltüntetve a rajzon, az 5 éve is 1,5 milliós költség volt. Jelenleg biztos 2 felett lenne, és min 6 hónapos ügyintézés. Engem ilyen nem tartott vissza, de ez az eladó költsége, helyre tenni a papírokat, ha már eladja. Az OTP ilyen ingatlan lakáshitelét alapból elutasítja, sok állami támogatást nem is lehet így igénybe venni.

okt. 21. 14:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Örököltem egy 1/4 házat, amikor az eladásához kellett a tulajdoni lap, akkor tudtam meg, hogy a magasságra nézve korlátozás van. Mivel senki nem akart rá építeni, senki nem tudott a tilalomról, vagy legalábbis nem emlékezett rá. Nem kel rosszhiszeműnek lenni, hogy valaki ne említsen egy ilyen korlátozást.
okt. 21. 15:04
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csak azt furcsálom, hogy én mindent elmondtam, hogy 100% saját tulajdon, teher mentes, stb. akkor már az elején nem hisz nekem? Még nem jutottunk odáig, hogy konkrét ajánlatot tenne csak érdeklődik. Akkor nincs ezzel semmi gond. Köszönöm!
okt. 21. 17:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze,hogy nem hisz neked, üzletről van szó, mindenkiről ilyenkor a legrosszabbat kell feltételezni.
okt. 21. 17:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Bemondásra senki nem tesz konkrét ajánlatot, teljesen normális, ha előbb leellenőrzi, tényleg a tulajdonos árulja-e, tényleg tehermentes-e és hasonlók. Üzletnél nem érdemes ilyenek megsértődni, hogy nem bízik meg egy ismeretlenben. De ezek szerint komolyan érdekli.
okt. 21. 19:38
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

" akkor már az elején nem hisz nekem?"

Ha esti mesét szeretne, akkor hinne, és mindegy mit mondasz. De az üzlet, egy ház megvásárlása nem olyan, mint egy cső főttkukorica vásárlás, hogy hiába mondta az eladó, hogy finom-édes, de mégsem az. Na mindegy, kidobom, csak 300 forint volt. Itt több tízmillió a tét, én sem bízom senkiben. A tulajdoni lapon le van írva a tutti. Az a biztos.

okt. 22. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!