210-es belmagasság tényleg nagyon kicsi lesz, hogy 185 cm vagyok?
Az úgy túl kicsi.
Egy jót nyújtózkodni sem lehet mert levered a plafont.
Igen kérdező, alacsony lesz. De ha jól értem akkor ez már eldőlt kérdés.
Sok magas ember van aki kénytelen úgy élni, hogy ilyen alacsony hozzá képest a mennyezet. Az egyik kollégám is ilyen, simán lefejelné az ajtófélfákat ha nem hajolna le állandóan ki-be lépéskor. 210+ pár centi magas, hozzá képest a 2,40-es plafon pont olyan, mint neked a 2010-es. Simán el van vele mert ilyen lakást kapott és megszokta.
Nekem rossz lenne ilyen kis belmagasság különbség mert szorongok a zárt helyeken, én nem tudnék élni egy alig 25cm-rel magasabb mennyezet alatt. De ez az én saját pszichés problémám miatt van. Ha neked nem volt zavaró amikor megnézted - nyilván nem egyszer - a házat akkor nem kell aggódnod miatta. A vendégeidet zavarhatja, de nem az övék hanem a tied.
210-es belmagasságra már a 80-as években sem adtak használatba vételi engedélyt.
A zárt kerteknél szokott ilyen lenni, amikor toldozzák minden irányból a házat, és így adja csak ki a tető.
Ezek alapján te voltál a balek az ügyletben!
Nem is értem, van 75 milliód házra, de nincs 90-150000 ft-od arra, hogy szakemberrel felméresd???
"75 milláért vettél egy 210 es belmagasságú házat? Ügyes vagy..."
Nem baj ha nem tetszik akkor eladom majd többért ugyanis szép az ingatlan
#16: el tudod adni többért, mint amennyi az illetékre rámegy?
És majd mit mondasz, miért adtad el?
De tényleg nekem ez olyan életszerűtlen, hogy ott vagy, és nem tűnik fel a belmagasság, csak ha számokat látsz...
Tehát akkor a kormányhivatal kiállította az ingatlanra a hatósági bizonyítványt?
Ezek szerint megvannak ezek is:
- épület feltüntetés
- FMV nyilatkozat
- statisztikai adatlap
- Összesítő lap
- kéményseprőipari nyilatkozat (kivéve, ha nincs kémény)
- Energetikai tanúsítvány
OTÉK - 253/1997.(XII.20.) kormány rendelet 85.§
(3) A helyiség belmagasságát a rendeltetésének és a lehetséges legnagyobb befogadóképességének megfelelően kell meghatározni, de a helyiség hasznos alapterületének belmagassága legalább a következő legyen:
b) 2,50 m átlagos belmagasság
– az a) pontban nem említett huzamos tartózkodás céljára szolgáló helyiségben a c) pontban említett kivétellel,
c) * 2,20 m átlagos belmagasság
– a lakás, üdülőegység második és további (nem nappali tartózkodásra szolgáló) lakószobájában,
– a nem huzamos tartózkodásra szolgáló helyiségben a d) és e) pontban említett kivétellel,
d) 2,20 m szabad belmagasság
– az építmények közös közlekedőiben és a kiürítési útvonalakon,
e) 1,90 m szabad belmagasság
– a tároló helyiségekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!