Egyedülállóként inkább lakást vennél vagy albérlet?
Vennél egy lakást 50km-re a munkahelyedtől egy idegen környéken úgy hogy van 10 m Ft onerod és fel kellene venni 15m hitelt
VAGY
maradjon munkahelyedhez közeli albérlet Bp vonzáskörzetében ?
Kedvem nincsen elköltözni messzebbre viszont pénzügyileg így talán sose fogok lakáshoz jutni. 10 m Ft -t meg ötletem sincs mibe lehet befektetni, hogy a lakásárak drágulását ellensúlyozza.
Akinek van valami ötlete azt megköszönöm !
Albérlet csak átmeneti megoldásnak jó, de gondolkodni kell hosszabb távon is, és ha az ember megöregszik, akkor a várható nyugdíjból nem fogsz tudni albérletet fizetni.
Ezen felül szerintem az albérlet egy nyűg, függsz a tulajdonostól, és itt is folyton megy a panasz, pl, hogy bejárkál mikor nem vagy otthon. Nem is biztos pont, hiszen nincs bérlakásrendszer, csak azokat a lakásokat adják ki, amiket többnyire örököltek és mondjuk a gyerek még kicsi.
Szóval szerintem mindenképp saját lakás legyen a cél.
Szerintem a saját lakás. Akkor is, ha nem abban fogsz élni, mert kiadod. Olyan helyen vegyél, ahol kitudod adni kicsit többért, mint amennyi a törlesztőd lesz, ha ebben gondolkozol és olyan bankot keress, ahol nem kikötés, hogy nem adhatod ki.
Az ingatlan piacra nehéz bekerülni, de ha bent vagy, már könnyebb mozogni. Nem egy életre veszed azt a lakást, csak indulásnak. Ha odaköltözöl is tudsz mellette gyűjtögetni, folyamatosan előtörleszteni, az ingatlan pedig tartja az értékét, míg a megtakarításoddal csak futsz az ingatlanárak után.
Befektetési célú ingatlanra nem biztos, hogy ezt mondanám, de lakhatásra akkor és ott érdemes venni, ahol és amikor tudsz és reális. Ne olyan helyen vegyél, ahol értéktelenednek el a lakások (putris helyen van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!