Van esélyem albérletet találni egyedülállóként újszülöttel?
Köszönöm szépen!
Gondolkodok azon is hogy saját lakást veszek, de olyan hirtelen történt minden. A mai lakásarak mellett önerővel is rengeteg hitelt kellene felvennem és azt se tudom hirtelen, hogy hova költöznék szívesen... Egy albérletet ott lehet hagyni bármikor és keresni másikat, de a saját lakás az már nagyobb döntés.
Írd ki ezt a sztorit fészre, fotóval, szívhezszólóan. Domborítsd ki a fizetőképességedet, ha tényleg nagyobb összegű félretett pénzed van, akár azt is meglengetheted, hogy szívesen fizetsz előre több havi bérleti díjat (persze nagyon szigorúan lepapírozva tedd!). A másik, ha van rokon, aki picit hajlandó segíteni, írd bele azt is, hogy biztosítékként szívesen írsz alá kiköltözési nyilatkozatot, ha igényli a tulaj (ebben kb. azt vállalod, hogy nem kerülnél az utcára akkor sem, ha megszűnik a bérlet --> egy esetleges kilakoltatásnál gyorsabban tudnak kitenni, ez védi a tulajt).
Sajnos itthon masszív a tévhit a gyerekes bérlőkről, lásd hatos válaszoló - NINCS ILYEN, HOGY GYEREKKEL NEM LEHET KITENNI, ha nem fizetsz. Pont ugyanúgy lehet kilakoltatni, mint egy egyedülállót, maximum a gyámhivatal is beszáll a buliba, mert gyerek nem mehet az utcára. De jogilag nincs különbség, hiába szajkózza minden második ember.
Viszont neked ez hátrány, mert sok tulaj is ebben a tévhitben él, ergo kevesebben adják ki gyerekeseknek.
Én mindenképp a saját hirdetést javaslom albérletes csopikban, mivel korrekt feltételeket írtál, ha jól értem, belefér a piaci ár, plusz normálisan fogalmazol, és nem az van, hogy "szijjasztok egy gyerekel szoba kell kajuciót nem tudok adni max 50ezer", így szerintem lesznek jelentkezők. Csúnyán hangzik, de érdemes kihasználni a női/szülői szolidaritást is a történeteddel, hogy terhesen hagytak el.
Sok sikert kívánok!
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!
De, haza tudnék költözni a szüleimhez csak nem akartam úgymond a "nyakukra" költözni egy gyerekkel. Nincsenek ellene egyáltalán, de nekem olyan rossz érzés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!