Addig ne utaljak amíg nem válaszolnak?
Örököltünk egy panellakást, ami júliusi dátummal került a nevünkre.
A házban kivan téve hogy mennyi a közös költség, meg egy számlaszám (külön papíron) és a képviselő neve.
Mi távol lakunk ettől a háztól, eddig kétszer voltunk ott, és én pl világéletemben egy falusi paraszt voltam, és azt se tudtam hogy van ilyen, hogy közös költség.
Szeptemberben beírtam a képviselő nevét a googlebe, úgy kiadta, felhívtam hogy ő ez adott kerület házánk a képviselője.
Mondta, hogy igen.
Mondtam neki hogy mi a helyzet, és hogy ugye van akkor 2 hónap elmaradásunk, amit szeretnék rendezni, de most fejből nem tudom mennyi volt kiírva közös költségnek.
Kicsit arrogáns volt, hogy hát kivan írva minden a házban...mondom én azt értem, de van ott egy számlaszám, amit nem tudok kié, mié, írja meg emailben hogy hova, és mennyit kell utalnom.
Erre mondja hogy hát ő ebédszüneten van, írjak neki egy emailt én.
Közel 1 hónapja nem válaszol rá, én meg addig nem akarok senkinek semmit utalni.
Legyen leírva hogy én vagyok a Jóska Pista, ez és ez a bankszámlaszám, ennyit és ennyit kell utalni erre és erre a hónapra.
Most nem azért, de én is kirakhatom a számlaszámom, hogy mostantól ide kéretik utalni.
Átulaok arra a számlaszámra több tízezret és akkor majd igazolja valami, hogy én befizettem azt a pénzt a számlakivonaton kívül?Meg hogy jó helyre fizettem e?
Mert ha ne adj isten valami tök más számlaszámra utalgatok mint amire kéne, akkor utána vonogatják a vállukat, hogy hát maga szúrta el, hogy rossz helyre utalt, én meg többet nem látom azt a pénzt.
De lehet én vagyok a hülye, és nem jól látom. Várjam meg amíg majd keresnek?
Minden hónapra félrerakom azt a kb összeget ami ki volt rakva, szóval az se ver földhöz ha majd 10 hónapot kell egyszerre befizetnem.
Csak nekik kell a pénzt, és én ugrálok, ők meg szarnak az egészre, akkor én mit izguljak?
A számlaszám OTT VAN, megadva, ha nem fizeted, akkor nem csak az adott összeget kell késöbb kifizetni, hanem késedelmi kamatot is.
Nem értem, miért és mire várnál, amikor egyértelmüen ott van minden infó.
Igazolásnak meg tökéletesen elég a bankkivonat.
Nem, egy számlaszám van kirakva egy A4-es papíron, semmi egyéb nincs ráírva, csak a számlaszám.
Se az, hogy ki a kedvezményezett, mit írjak a közleménybe.
Honnan tudjam, hogy nem egy lakó saját számalszámát rakta ki?
Meg ha én megkeresem ezt a hülye embert, mert veszem a fáradságot, akkor miért nem képes válaszolni?
Most gondolj bele...elutalok oda 200 ezret hónapokon át, majd szólnak hogy nincs fizetve. Én mutatom, hogy hát jó napot itt a kivonat, meg lefotózom azt a papírt, hogy hát de ez volt kirakva a házban?
Miért nem tisztább az, hogy tekintve a helyzetemre veszi a fáradságot, és válaszol, hogy nyugodtan utalhassak?
Me egyébként odamegyek és letépem a papírt, és máris nincs ott.
Nehogymár ez mérvadó legyen, hogy ő ezzel letudta a közösképviselői feladatát, hogy nyomtatott egy papírt, de a megkeresésekre meg nem reagál.
Értem, hogy azért van ott, hogy ne kelljen minden lakóval egyesével beszélnie, de ha ez a munkája, és én keresem meg őt, akkor ne haljon már bele hogy válaszol normálisan.
Ahogy már írták, ne utalj semmit addig amíg nem tudod, hogy pontosan mennyit kell fizetni és kinek.
Ilyen esetekben mindig van csúszás a fizetésben, ha esetleg felszámolnak is miatta némi késedelmi kamatot az is csak pár száz forint.
Jó a megérzésed, ilyenkor nem kell túl gyorsnak lenni, mert ha a számlaszám nem jó vagy nem a megfelelő összeget küldöd akkor sokat veszthetsz. A rezsiszámlák azok amiket valóban fizetni kell, mert ott a nemfizetés miatt akár ki is kapcsolhatnak szolgáltatást és azt sokba kerül utána rendezni.
Nem tudsz keresni egy szomszédot akivel telefonon meg tudnád beszélni a dolgokat és elkérni az elérhetőségeit a közös képviselőnek meg ami még szükséges? Sokan megtartották a vezetékes telefonjukat - nekünk is meg van - az internet miatt és a telefonszám a nyilvános telefonkönyvből lekérdezhető a tudakozóban. Ha a lakcím - házszám - alapján kérdezel rá akkor ha van ott olyan vezetékes telefon ami nincs letiltva a telefonkönyvből, azt felhívhatnád. Aztán ha meg van a közös képviselő rendes elérhetősége - pl. a címe, elküldheted neki a kérdéseidet és azt, hoyg akkor tudtok közös költséget fizetni ha megkapjátok a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!