Kezdő háziasszony vagyok válaszolnátok pár kérdésre?
Sziasztok!Kezdő háziasszony vagyok.Vagyis igazából tudom,hogy gáz de nem tudom mit,hogyan,mivel és mennyi időközönként kell takarítani.Válaszolnátok pár kérdésre,hogy ti hogy csináljátok,mivel és milyen időközönként?
Sütő,hütő,ablak,csap,kád,wc,porszívozás,felmosás,szekrények letörlése,portötlés,ágynemű kimosása?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nincs kőbe vésett rutinom, mindent akkor csinálok, amikor látom, hogy kell. Ez évszakonként is eléggé eltérő lehet, de akár időjárástól és persze használattól is függ.
Ami a tisztítószereket illeti, igyekszem keveset használni. Amit lehet, sima vízzel és ecettel tisztítok, csodákra képes! Persze, van, amikor ez nem elég.
Nekem se az egész napos nagytakarítás se a napi 10 perc takarítás nem igazán jön be. Ha már nekiállok, akkor 2-3 órát szoktam takarítani.
Sütő, hűtő, ablak, nem időponthoz kötött, hanem ahhoz hogy milyen koszos. Lehet már látni, ha igényli.
A többit heti szinten. Van amit heti 2szer is.
De attól is függ pl, hogy mennyire porosodik a lakás, hányan vagytok stb. Bár gondolom ketten.
Fürdőszoba---hetente 2-szer
Ágynemű mosás--kéthetente
Ablakpucolás---2-3 havonta
Portörlés, porszívózás---hetente
Felmosás--naponta
Hűtő, sütő---hetente
Olyat, hogy nagytakarítás, csak festés után csinálok, folyamatosan tartom rendben a házat.
Az lenne a helyes, amit a 3-as válaszoló ír.
Ehhez képest ami nekem pl összejön:
fürdőszoba-hetente 1x
ágynemű mosás-havonta
ablakpucolás-évente
porszívózás - heti2x (macska van)
felmosás - 2 hetente
hűtő - évente
sütő - öhm. lehet hogy soha
És akkor vannak a "nagytakarításos" dolgok, pl csempe pucolás, mosógép alatt/mögött kitakarítás, szekrény tetején portörlés, székrények mögött takarítás, matrachuzat mosás... amiket mindig csak tervez az ember de sose jön össze...
Szia!
Én 2 éve vagyok haziasszony:)
Porszívózás: 1-2 naponta
Portorles: 1 hetente
Konyhai csaptelep lefertotlenitese, gáztűzhely lemosasa: naponta
Ágynemű mosas: 2 hetente
Törölköző mosas: hetente
Szellőztetés : reggel, este
Fürdőszoba : heti 2-3
Ablakpucolas : évi 3 szor
Felmosas: heti 1 x
:)
Hűtő, sütő tisztitasa: 1,2 hetente
Mosogatógép tisztítás :havi 1 x
Mosógép ecetes öblítése: 1,2 havonta
Ruhák rendszerezése: 1,2 alkalom /év
Ennyi jutott eszembe :)
Én úgy írom, hogy 2 felnőtt, 1 másfél éves gyerek és egy bundás eb vagyunk egy lakásban.
Sütő, hűtő: amikor látom, hogy koszos
Ablak: évi 2-3x
Csap, kád(nálunk kabin), wc: heti 2x
Porszívózás: min. napi 1
Felmosás: 2 naponta
Portörlés: heti 1x szeretném de ált. kéthetente sikerül
Ágynemű mosás: hetente
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!