Milyen szabályozással, jogszabályokkal lehetne lejjebb vinni az ingatlan árakat?
Figyelt kérdés
Szerintem mindenki látja hogy az ingatlan árak az egekben vannak, szerintem ma főleg Budapesten egy átlagos fizetésből nem igazán lehet lakást venni, mert sokszor az önerő sincsen meg vagy ha megvan tényleg életed végéig fizeted a hitelt, hogyan lehetne a szociális lakhatást erősíteni hogy lehetne lejjebb vinni az ingatlan árakat hogy esetleg egy átlagos fizetésből élő fiatal is tudjon lakást venniszept. 21. 09:31
21/23 anonim válasza:
Első Kína, ahol hatalmas szellemvárosok vannak a semmi közepén, mert saját lakás kell a nősüléshez, de az emberek a városokban laknak bérlakásban.
Második Laosz, egy ázsiai szintén kommunista ország.
Igazán releváns, főleg, hogy bérlakás piac úgy igazán csak a városokban van, kb mindenhol.
Szerencsére a wikin erre is van statisztika.
A lakás árak elszállását úgy lehet korlátozni, ha nem öntjük bele a pénzt.
Pl a városi csok kivezetése óta a budapesti reál ingatlan árak csökkennek.
22/23 anonim válasza:
Én ezeket olvastam a neten amik segithetnek : AirbnB kivezetése , szociális berlakasok epitese, Kollégium építések, sokadik befektetésre vett ingatlanra ingatlan adó, csok meg egyebek átgondolasa. Meg lehet nézni, hogy ezekből mennyi történik itthon kormányzati szinten. Szoval érdek-e az ingatlan árak csökkenése.
23/23 anonim válasza:
Az akárhányadik ingatlanra kivetett adó helyett talán egyszerűen vagyoni helyzettől függően (ide értve autók, földek, svájci bankszámlák, találmányok és cégek... vagy mittudomén) sávosan kellene adózni. A kínai és egyéb ázsiai befektetőket hát nem hiszem, hogy ez a kormány kizárná... hiszen ha jól tudom, letelepedési ez meg azt is ahhoz kötik náluk, mennyi zsét költ el nálunk (és akkor nem migránsnak számít ugye). De a Bp. belvárosi házakban (tapasztalat) elég nagy gond most is, hogy sok tulaj köszöni, nem beszél magyarul, általában nem is itt lakik, ugye így nem jelenik meg a közgyűlésen, így az nem szavazatképes, vagy ha mondjuk csőtörés van, nem elérhető. Pár éve olvastam már, hogy a csak a bejelentett lakók egyötöde külföldi Pesten. Persze sok az egyetemista meg a turista, de gyanítom, sok a be nem jelentett munkaerő és rokon is. Akárhogy is nézzük, Magyarország nem egy sziget, nem tud bezárkózni és hát elég kicsi is, így amíg ebben a pozícióban vagyunk, a világ gazdagabb embereinek gyarmata és a nálunk szegényebbek reménybeli ugródeszkája maradunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!