Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kertszomszédom telkèt meg...

Kertszomszédom telkèt meg tudom vásárolni? Neki is van a telken ingatlan. Ha igen akkor mik a feltètelek?

Figyelt kérdés

szept. 14. 16:45
 1/10 anonim válasza:
91%
Az, hogy eladja.
szept. 14. 16:49
 2/10 A nagy Levin ***** válasza:
82%
Ő szabja a feltételeket (ár, átadás, satöbbi) te meg vagy elfogadod, vagy nem.
szept. 14. 16:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Hallottam olyat, hogy az adott ingatlanhoz megvan szabva a minimum telekmèret, amit el sem adhat.
szept. 14. 17:05
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Akkor ennyi. Mi a kérdés?
szept. 14. 17:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán beszéltél már vele, hogy eladó-e, vagy nem? Ha eladná akkor irány az önkormányzat, megérdeklődni a helyi szabályokat.
szept. 14. 17:09
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen,beszèltem vele!

Azt szeretném megtudni, hogy melyik irányba menjek tovább, önkormányzat,földhivatal?

Okmányirodában lèvő ismerőst kèrdeztem, de ő nem tudta megmondani!

szept. 14. 17:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Lètezik minimum telekmèret, vagy utcafronti szèlessèg. Ilyesmit az önkormányzaton tudnak mondani.
szept. 14. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Hész tartalmazza a telek méretet, és a hátsókert min hosszát.

A földmérő megossza a telket, te meg megveszed. Ezután csak rajtad múlik hagyod külön helyrajzi számon vagy összevonatod földmérővel

szept. 14. 18:59
 9/10 anonim ***** válasza:

"menjek tovább, önkormányzat,földhivatal?"

Keresel egy ingatlanrendező földmérőt, ő intézi. De ha nem lehetséges a HÉSZ vagy OTÉK szerint akkor semmi esély rá.

szept. 14. 20:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Leginkább a helyi építési rendelet szabályaihoz van kötve. A szomszédodnak annyi telket kell hagynia, amennyi szükséges a rajta található épülethez képest, százalékban. (Persze ha nem akar még építkezni) Gondolom nem az utcafronti részből vennél. Mi az 1350 nm -es telkünkből 450 nm-t adtunk el a szomszéddal közösen. Mármint ők is 450 nm-t, és az új vevő összevonatta, és lett egy 900 nm-es telke. Mivel 900 nm a minimális építési telkek nagysága ebbe az övezetben, és 30% a beépíthetőség. Az új telekszomszéd egy 100 nm-es házat épített a telekre. De előtte kijött egy földmérő, és felmérte a mi telkünket is, hogy a 900 nm-esre zsugorodott telkünk beépítettsége nem lett-e több 30%-nál. ( Amúgy a földmérő mindent belemért, aminek van teteje, még a kerti budit is)
szept. 16. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!