Erről a lakásról mi a véleményetek?
Tetszeni tetszik (tudom, hogy nem egy nagy szám lakás, de nem vet fel a pénz), csak mintha valamit elhallgatnának a hirdetésből, amit laikusként nem veszek észre. :)
A segítségeteket előre is köszönöm! Zsolti
1
Nagyon nagyon túlárazott???? Láttál te mostanában lakásárakat?
Kérdező, kérd le a tulajdoni lapját, minden rendben van-e vele.
Én semmi gyanúsat nem látok. Illetve amire figyelj, hogy mivel frissen festett és földszinti lakás, így nem látszik, hogy vizesedik-e és mennyire. És nem írják, mikor épült, mit újítottak fel, ami még előfordulhat, az a régi elektromosvezetékek.
14 ért. Esetleg. Amúgy szép, rendezett. Ha nem kiadni akarod, nem vagy hitelképes, nincs hol laknod, és van ennyi pénzed, arra jó. Egyébként meg mindent látni kell élőben. Ott jön elő hogy milyen valójában a lakás. Emberek milliói laknak földszintes házakban szóval ezt első körben nem vetném el, de tény, ha eladásra kerül, nem kapkodnak érte.
A fentieket alapul véve erősen alkudós az ajánlat.
Kérdező, az első lakásunk 36nm-es volt, másfél szobás, panel - kettőnknek. Bár négyzetméterre kicsinek számított mégis tökéletesen elég volt még 1 gyerekkel is akkoriban.
Nézd meg a lakást! Figyelj arra amit előttem már írtak, hogy vizesedik-e és ha igen, annak milyen következményei vannak. Nem biztos hogy olyan nagy gond, de lehet hogy használhatatlan lenne számodra a lakás.
Kicsit zavaró, hogy a szobában nincs bútor, így nehezen felmérhető mit lehet beletenni, mi fér el. Az alaprajz szerint nem szélesebb a fürdőszobánál. Ha franciaágyat szeretnél betenni akkor abből a 140cm-s fog csak úgy elférni, hogy mellé be is tudj menni - ezt érdemes átgondolni.
A gyerekem Szegedre jár az egyetemre, bérlakásban lakik, ismerem a szegedi lakásárakat - azokhoz képest igen jó ennek a lakásnak az ára is meg a kinézete is. A térkép jelölte terület a leginkább keresett, de azért nagy a különbség a terület alsóvárosi széle meg a közepe között, ez az árában is sokat jelent, hogy pontosan hol is van a lakás.
Itt inkább olyasmit kellene mérlegelni, hogy ez a belső udvari lakás milyen ház belső udvarán van, mennyi ott a lakó és milyenek ezek a lakók. Mi van benne ebben a közös költségben - egy régi épületnél lehet, hogy közel van valami költségesebb felújítási munka amit majd még fizetni kell ezen kívül.
Nem mindegy milyen a közlekedés, van-e parkolási lehetőség stb.
A szegedi lakásáraknál ez egész kedvező, szerintem 1 embernek élhető a lakás, bár igen kicsi, a felújítást elvégezték, évekig nem kell nyúlni a konyhához, fürdőhöz.
A konyha jó, elfér benne egy kis asztal is simán, 2-3 ember is oda tud ülni ha vendégeid lennének. Az előszoba dupla bejárati ajtaja ami kicsit zavaró számomra, kérdés mennyire lehet csak az egyik oldalát használni, mert télen a ki-be járással a meleg is azonnal távozik a lakásból. A kép szerint a szembe falhoz lehet egy rendes szekrényt is tenni, azzal csökken a szobának a zsúfoltsága - az ajtó melletti jobboldali falat kellene előszoba falként használni kabátoknak, egyébnek.
Első lakásnak szerintem 1 embernek jó. A kérdés, hogy valójában hol van, milyen ott élni a területen, onnan bejárni dolgozni, vásárolni. Ha ez elfogadható akkor neked is jó meg pár év múlva könnyen el is tudod adni.
Ha megnézed akkor a belső, legjobb helyeken egy bérleti jog kerül 12-18 millióba egy kicsit nagyobb lakásra. Ahhoz képest jó az ára.
Mérlegeld, hogy összességében neked megfelel-e, hogy más hasonlóan megfelelő lakáshoz képest az ára milyen és hogy ha szükséges lesz akkor el fogod-e tudni adni majd pár év múlva!
Szeged egy gyönyörű város, jól fejlődik, az egyetem miatt is állandóan lesz vásárló is a lakásokra meg esetleg bérlő is ha eladni nem szeretnéd vagy nem tudnád egyből. A 19 millió sok pénz, de a szegedi lakásárak között nem extrém.
Viszont azt valóban meg lehetne próbálni, hogy tudsz-e belőle a vizesedés meg a nem túl optimális elrendezése miatt alkudni (a fürdő a konyhából nyílik, túl kicsi szoba, feleslegesen nagy előszoba)
Érdeklődj a szomszédoknál, hogy vizesednek-e a lakásaik, tudnak-e arról, hogy ez a lakás vizesedik-e.
Menj ki egy szakamberrel (építész, kőműves), aki hamarább észreveszi, ha a vizesedés volt eltüntetve a felújítással.
Túl sok adat nincs megadva, amik fontosak lennének.
Légy óvatos!
Most nem kapna lakás minősítést mert a WC a konyhába nyílik.
Nagyon alacsony is.
A 6-ból 5 fala szabad, nagyon nehéz benne tartani a hőfokot, sokba fog kerülni.
Nekem nem felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!