Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan zajlik egy lakásvásárlás?

Hogyan zajlik egy lakásvásárlás?

Figyelt kérdés
Mikor kell a bankot belevonni a lakásvásárlásba szerződés kötés után, előtt? Szakemberrel célszerű kimenni a lakást átnézni? Kell ügyvéd aki utánna jár,hogy nincs e teher/adósság a lakáson?

szept. 13. 19:21
 1/6 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
89%
Ügyvéd bevonása mindenképpen szükséges, ő meg elmondja a továbbiakat...
szept. 13. 19:33
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

PROFI ingatlanos, MINDENT elintéz neked/helyetted. Úgy mint: ügyvéd, földhivatal, bank, statikus, vizes és villanyos szaki, ha nagy értékű vagy simán biztosra akarsz menni, még magánnyomozót is.

Az ügyvéd kell, de vigyázz! Mert ő nem intéz pl. villanyszerelőt, sem statikust, sem ...! Ő csak a jogi és a banki részt intézi.

szept. 13. 20:45
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Ügyvéd és műszaki ellenőr kell!
szept. 13. 20:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ügyvéd alap, ő köti a szerződést! A bankot az előleg, vagy foglaló fizetésénél vonod be, de csak már a szerződéskötés után, papír nélkül egy fillért se fizess senkinek!
szept. 13. 20:47
 5/6 anonim ***** válasza:

A bank a legelső lépés. Még mielőtt kinézed az ingatlant, bankmonitoron végezz becslést, hol éri meg neked a legjobban felvenni a kölcsönt. Menj el a bankba, végeztess előbírálatot, hogy kb mekkora értékű ingatlanra tudnak neked kölcsönt adni. Az előbírálat 3 vagy 4 hónapig érvényes, ha ez időn belül szerződést kötsz, biztos megkapod az adott kölcsönt.

Ügyvédet is szerintem még az ingatlan kiválasztása előtt keress. Fél! százaléknál ne kérjen többet. Találsz ilyet.

Ha bank meg ügyvéd rendben, keresd az ingatlant, ha megvan, kérhetsz műszaki ellenőrzést, én nem kértem soha, de kis ésszel jól választ az ember. Ne lefyen beázós, felázós, ne legyen penész, statikai problémák... stb. Szerimtem ne legyen vályog, ne legyen salakbeton, salaktégla, ne legyen azbeszttetős...

Ha mimden stimmel, én nem választanék olyat, amit ingatlanos ad el. Fölösleges köztes személy, aki a semmiért leveszi a jattot.

Az ügyvéd ellenőrzi neked az jngatlan jogi státuszát, és kötheted a szerződést.

Szerződéssel mész a bankba az ügyintéződhöz (ekkorra már saját hitelügyintéződ van a bankban), ő küld közjegyzőhöz, stb. Sok papír van, pl biztosítást kell kötni. Ajánlom, hogy a bankban kösd meg, ne biztosítónál.

Utána mfgy az utalás, majd a birtokbaadás és a közművek átírása.

Az ügyvéd és a bank segít, vezetnek téged.

szept. 14. 21:32
 6/6 anonim ***** válasza:
A földhivatal honlapjáról ügyfélkapuval te is le tudod tölteni a tulajdoni lapot, és látod, hogy tehermentes-e az ingatlan., és a legfontosabb, hogy a tulaj árulja-e. Olyanba ne menj bele, ha nem a tulaj írja alá az adásvételit ( mert külföldön, kórhazban stb van). Ne írj ilyet alá, mert a lakásmaffia így (is) dolgozik. Csak tulajjal szerződünk. Ügyvéd segít.
szept. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!