Lakásvásárlásnál az illetékbefizetés hogyan zajlik ha az új tulajdonosnak nincs adókártyája? Illetve mi a folyamata? Hogyan lehet befizetni?
Figyelt kérdés
Nem rég kaptam levelet, hogy 15 napon belül be kell fizetni a díjat. Magyarországon vett lakás, a tulajdonos magyar állampolgár, de nincs adókártyája/száma se bankszámlája Magyarországon. Hogyan lehet befizetni a díjat? Ti hogyan fizettétek be? Legjobb lenne készpénzben, de számlát is nyitok ha kell.2017. febr. 13. 22:01
1/4 anonim válasza:
nekünk csekket küldtek,de utalhattuk is volna
2/4 A kérdező kommentje:
Mi csak számlaszámot kaptunk. Ilyenkor mit kell írni a megjegyzésbe?? Honnan fogjak tudni hogy miről van szó.
2017. febr. 14. 11:54
3/4 anonim válasza:
rajta kell,hogy legyen a papíron pl így:Kérjük,hogy a befizetésekor adószámát vagy adóazonosító jelét az utalási bizonylat,vagy a készpénz-átutalási megbízás közlemény rovatába elsőként tüntesse fel. Ennek elmaradása,vagy nem megfelelően történő teljesítése a befizetett összegnek az előírt tartozásra történő elszámolásának késedelmével vagy téves elszámolásával járhat.
4/4 A kérdező kommentje:
Na ez pontosan így van rajta, de a lakás tulajdonosának nincs adószáma, mert sosem adózott Magyarországon. Akkor most kell igényelni adószámot? Anélkül be sem tudja fizetni? Az adásvételi szerződésen sincs adószám.
Az eseti meghatalmazott is fizetheti azt írják, pl. én... nekem van adószámom, de nem az én nevemen van a lakás. Hiába írom az én adószámomat ha az nem szerepel a szerződésen.
Esetleg tudod ilyenkor mi van? Nagyon köszönöm a segítséget!
2017. febr. 14. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!