Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire hihető, hogy valaki...

Mennyire hihető, hogy valaki kiteszi a társasházi (panel) ingatlan kapujára, hogy eladó a lakás és pikk-pakk jönnek a jelentkezők és már el is van adva?

Figyelt kérdés

Kistarcsán egy panel lakásról van szó. Esetleg nagyon áron alul? Nekem akkor is nehezen hihető...

Ismerős mondta, akit már kaptunk rajta süketelésen :-) ezért merült fel a gyanú.

szept. 4. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Nem kizárt, a helytöl, körülményektöl, ártól is függ, meg a szerencsétöl is.

De igazán nem értem, ez miért okoz NEKED ekkora problémát?

szept. 4. 10:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem okoz problémát, nem is írtam azt. Én is szeretnék eladni egyet (még nem intézem), és próbálok tájékozódni. Az ilyen módon történő "meghirdetés" is egy opció, csak marhára hihetetlen így a gyors eladás, hiszen csak a környékbeliek (arra járók) látják a hirdetést, ugyebár.
szept. 4. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
A környékbelieknek vannak ismerösei, rokonai, munkatársai, ha valakiröl tudják, hogy keres lakást, megy a hír. Föleg, hogy kisebb településröl van szó.
szept. 4. 10:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, mint amikor az eladó autódra kiteszed a hahu által generált hirdetésed, és egy arra járó meglátja, körbe nézi, tetszik neki, fel hív és megveszi.

Biztos vannak ilyenek, csak sokkal kisebb a valószínűsége, mint egy facebookos vagy egy ingatlancom hírdetés megnézése utáni vevőnek.

A face hirdetések megtekintés számából kb gyököt lehet vonni, mivel ennél hulladékabb kereső motorja nincs más oldalnak, bár gondolom ez szándékos.

szept. 4. 11:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az ilyen hirdetésekre főleg azok csapnak le akik próbálnak erősen áron alul ingatlant szerezni. Aztán mást nem nem jön össze.
szept. 4. 13:49
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
Egy het alatt adtam el kertes házat ingatlanos nélkül. Rendesen beárazva, nem volt sürgős . Szoval lehetséges.
szept. 4. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen attól az adott helyzettől függ.

A házunkhoz a telket úgy vettük meg, hogy még ki se volt téve hirdetésbe, csak beszélt a tulaj a szomszédokkal arról, hogy el akarja adni. Az egyik szomszéd a haverunk volt aki szólt nekünk és még aznap mentünk is megnézni, beszéltünk is a tulajjal. Addigra már volt 2 másik jelentkező a telekre, végül egymásra licitáltunk és mi tudtuk a legtöbbet fizetni érte.

Ugyanígy vették anyósomék is a házukat, ott épp elkezdtünk nekik házat nézni, hogy közelebb költözzenek, mikor ugyanez a haverunk szólt, hogy most a másik oldalán eladó a ház. Még ott se volt kirakva a hirdetés és mi már jeleztük is, hogy érdekel minket. Megnéztük mi is, anyóség is, a párom megnézte kb, mennyit ér egy ilyen ház ott, tudtuk mennyi pénzt tud a család összerakni és másnap ajánlatot is tettünk. Még meg se hirdette a srác, 3 nap múlva már el is volt adva.

Ugyanekkor viszont anyósék a saját házukat egyáltalán nem tudták eladni, végül azért költöztek 1 évvel később, mert nem merték üresen hagyni. Áron alul sikerült vevőt találni 1 év után és azt se fizette ki teljesen, kénytelenek voltak részletfizetésbe belemenni egy részében és azt fél év után nem fizették tovább. Vesztettek rajta több százezret.

Az adott helyzettől függ, hogy a vevő és eladó épp találkoznak-e vagy sem.

szept. 4. 14:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!