Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Falu vagy agglomeráció?

Falu vagy agglomeráció?

Figyelt kérdés

Adott egy 80nm felújított parasztház Bp agglomerációban 35M-ért illetve egy 15M egy 90nm kevert falazatù ház egy kis eldugott faluban (lakáshitellel vennénk). Van már egy meglévő gyermekünk és elgondolkodtunk a csokon. Igaz, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet pénzt felvenni viszont még egy gyerek ugyan ott van mint lakáshitel gyerek nélkül. Én nem szeretnék még egy gyereket szülni, de szeretnénk családi házat. Viszont azt is beszéltük nem szeretnénk hónapról hónapra élni. Van már egy meglévő lakásunk 60mm, de itt a városban pang a piac.

Ésszerűen átgondolva az anyagiakat melyiket választanátok?

aug. 27. 07:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30 cm gyapot 25-30% energia megtakarítás, már ha le van terítve a padláson. Ez nem praktika hanem fizika!
szept. 4. 19:54
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Tehát költsek 30cm gyapotra a 80négyzetméteres padlásra, ami deszkával van fedve, alatta nád, feljár minden rágcsáló, menyét, görény... és minek is? Hogy két három év múlva az egész fertőző mocskot dobhassam ki... remek megoldás lenne... ja nem.
szept. 4. 19:57
 13/16 anonim ***** válasza:

#5 Sperseus, a nyílászárócsere nem fontos, a födémszigetelés, tetőcsere is halasztható. Nekem is kéne tetőt cserélni, de nincs rá egyenlőre pénz. Megerősítettem vasakkal mert nyomta szét a falat, meg még lesz néhány megerősítés pallóval. Ahol beázik ott meg foltozgatom.

A falak vízszigetelése nem lesz könnyű ha rendesen magadnak csinálod, viszont sokkal fontosabb mindenfajta hőszigetelésnél, én nagyrészt már kész vagyok a falak vizszigetelésével.

Puffertartályt viszont mindezektől függetlenül vehetsz, jót tesz a falaknak is ha rendesen melegen van tartva ezáltal az épület.

Amíg a vizszigetelés nincs meg, addig a hőszigetelés tiltott, és ablakcsere se ajánlott. Teknő vizszigetelést csinálj, tehát behúzod a falak alá a bitumenes lemezt, és ezzel összeolvasztod azt ami a padló szigetelés falaknál fölhajtva.

Puffertartállyal amúgy 30% fát megspórolhatsz, ezért is jó ha van, nemcsak avégett hogy meleg legyen reggel. Puffer nélkül meg ugye reggelig úgy tud kitartani a langyosság ha este szenet raksz a kazánba, mert az jó hosszan izzik és adja le a meleget. Csak sajnos fölemelték a szén árát (mostanság 13ezer/mázsa a barnaszén) , ami igazságtalan, mertha gázra van támogatás akkor szénre miért nincs?! Sok helyen nincs vezetékes gáz, le van fojtva a kedvezmény kihasználási lehetősége!

szept. 4. 21:49
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem én feladtam, én nem fogok nekiállni mókolni, kb 3-4év gyűjtés még és neki tudok állni egy rendes felújításnak, kb mindenre van ismerős, uh alapanyagárban meg tudunk oldani mindent... addig van egy 5*5méteres szobám, amiből leválasztottam egy hálókabint, az körbe még az ajtó is 10cm hungarocel szigetelést kapott, van saját szellőző rendszere, bent elektromos fűtés ami szinte semmi áramot nem evett tavaly, egyedül az baj, ha az emberre rájön a szükség, aztán ki kell jönni fázni.

Most nem fotózom le mert kupi van, de kb ezt képzeld el, csak komolyabb szigeteléssel:

[link]

szept. 4. 22:37
 15/16 anonim ***** válasza:
3-4 év múlva majd minden dupla árra emelkedik, elnyeli az infláció meg a tőkések a gyüjtésedet. Én ezért szinte mindent magamnak csinálok, folyamatosan ahogy van pénz meg idő.
szept. 4. 22:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Jelenleg az építőiparban kb harmada,-fele árak vannak, mint pl a covid alatt, szóval ez kb kiszámítbatattlan. Az árakkal meg tisztában vagyok folyamatosan, mivel építőiparos vagyok en is.
szept. 4. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!