Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Falu vagy agglomeráció?

Falu vagy agglomeráció?

Figyelt kérdés

Adott egy 80nm felújított parasztház Bp agglomerációban 35M-ért illetve egy 15M egy 90nm kevert falazatù ház egy kis eldugott faluban (lakáshitellel vennénk). Van már egy meglévő gyermekünk és elgondolkodtunk a csokon. Igaz, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet pénzt felvenni viszont még egy gyerek ugyan ott van mint lakáshitel gyerek nélkül. Én nem szeretnék még egy gyereket szülni, de szeretnénk családi házat. Viszont azt is beszéltük nem szeretnénk hónapról hónapra élni. Van már egy meglévő lakásunk 60mm, de itt a városban pang a piac.

Ésszerűen átgondolva az anyagiakat melyiket választanátok?

aug. 27. 07:08
A kérdező szavazást indított:
Agglomeráció 35M
Falu 15M
11 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%

Ha csak az anyagiakat veszed számításba, akkor nyilván a falu és a 15 millió. De azt nem írtad hol dolgoztok, a gyerek hova járna oviba, suliba, mennyit kell ingázni, hány autót kell fenntartani, stb. Ez mekkora költség lenne havi szinten, mennyi hitelt kéne felvenni. Plusz agglomerációban ugyanezeket mérlegelni kell. Anyagi értelemben ennyi.

Biztos nem vennék fel csok-ot, ha amúgy nem akarnék másik gyereket.

aug. 27. 11:45
 2/16 anonim ***** válasza:

Én Győr agglomerációjában élek, mindig is úgy helyezkedtem lakhatás és munkahely, iskola miatt, hogy max fél óra legyen kocsival. Tömeg közlekedés pedig azért óránként legyen, és ez sem lehet több 40-50 percnél a végállomásig.

Kilóméterben kifejezve pedig munkahelyem 25 km-22-25 perc, Széchenyi István Egyetem 22 km- 28-30 perc, Pláza/Korház 16 km-20-22 perc, Baros út-Szent István út kereszteződés 18 km-22-24 perc.

Majd ezen kívül fontos szempont volt, hogy legyen bölcsi és ovi a településen, vagy útban eső szomszédos településen. Ez jelenleg mindenhol adott. Ezeket a menetidők nem feltétlenül a távolság határozza meg, hanem a forgalom. Én hamarabb beérek az ipari parkba dolgozni, mint néhány munkatársam Győr-Ménfőcsanakról, Szabadhegyről, Révfalu bizonyos részeiről.

Ezeknek az a következménye, hogy alacsony az üzemanyag költség, és sok időm megmarad. Egy gyereknek az iskolába járás tömeg közlekedéssel sem probléma, 6-ra járunk dolgozni, nincs az a gyerek aki felkelne 4:30 kor, hogy kocsival bevigyék 8-ra (5:30 ra) az iskolába, inkább buszozik és felkel 5:50 kor.

A boltba járást mindig kocsival van megoldva, tehát teljes mértékben lényegtelen hol van a bolt, haza felé menet útba van ejtve, 5 perc kitérő + vásárlási idő.

aug. 27. 11:56
 3/16 anonim ***** válasza:

Itt a műszaki állapot lenne fontos. Felújított parasztház. Ok, de miből épült, és hogyan lett felújítva? Mert ha mondjuk elcseszték a vízszigetelést -szokás szerint- akkor nagyon sok munka lesz vele, padlófelbontástól kezdve lehet mindent előlről csinálni... Ha nem csináljátok, akkor megbetegedtek a dohos, vizes levegőtől.

"Kevert falazatú ház" ez már hangzásra is rosszul kezdődik, csak a probléma lesz vele.

A leírtak alapján egyik se jó választás. Itt nem az a kérdés hogy falu vagy agglomeráció... Mert az semmi.

Műszaki dolgok a fontosak!

aug. 27. 12:09
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy mennyire eldugott az a falu...

Én pl Nádasdladányban vettem házat olcsóért, az én szememben ez is egy eldugott falu, autóval 20, de busszal 25perc alatt Székesfehérvár szívében vagyok... számomra székesfehérvár a világ közepe, én ennél messzebb 100%hogy nem mennék a várostól, így is a lélektani határon vagyok.

+az élhetősége annak a falunak sem mindegy...

Nameg az, hogy mi az amit 15millióért kaptok, és az mennyire lakható...

Párommal hatalmas reményekkel vettük ezt a házat, hogy majd felújítjuk és közös családot alapítunk stb stb... de olyan kegyetlen teleink voltak, hogy ráment a házra a kapcsolatunk és itt maradtam benne egyedül egy kutyával, akit nem is én akartam.

Konkrétan ha kint 0fok van, akkor bent ha kialszik a tűz éjszaka mert alszom, reggel van, hogy 10fok alá esik a hőmérséklet... már rengeteget költöttem a házra, nem látszik rajta, és még most is milliókat rá kéne költeni, hogy 2024hez mérten élhető legyen, ne 1824hez mérten :D

Kicseszettül utálom már ezt a házat.

szept. 4. 05:27
 5/16 anonim ***** válasza:
Miért nem szigeteled a födémet? 30 cm csodákra képes és nem kerül sokba.
szept. 4. 06:26
 6/16 anonim ***** válasza:
Utóbbi 2 évben enyhe tél volt
szept. 4. 06:27
 7/16 anonim ***** válasza:
#4 Neked kell vegyeskazán mellé egy puffertartály és akkor reggel is meleg lesz!
szept. 4. 10:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Nyílászárókat kéne cserélni, födémet kéne előbb javítani majd szigetelni, de ha már nekiállnék, akkor előbb tetőcsere, mert különben csak kétszer fizethetem ki ugyan azt... majd falak szigetelése, de előbb a falakat vízstigetelni kell allulról, majd bellül az ajzatbetobt kijavítani, mert valamiért összesen 3cm vastag és alatta összeesett a föld ami vízesedett, ezért több helyen betörött... xe a falak állbak és épek...

Szóval rohadt egyszerű leírni, hogy szigeteljem a födémet, vagy vegyek puffertartájt, csak ezek az utolsó lépések esetemben nem az elsők...

szept. 4. 16:11
 9/16 anonim ***** válasza:

"Szóval rohadt egyszerű leírni, hogy szigeteljem a födémet, vagy vegyek puffertartájt, csak ezek az utolsó lépések esetemben nem az elsők..."

Csak éppen pont ez a 2 dolog oldaná meg azt, hogy ne 10°C-ra kelljél... De már a födémmel nyernél legalább 5-6 fokot. Hát még ha, az ablakokba szigetelő gumit raknál akkor még többet. Gyurmával meg tudod nézni hova milyen vastag kell. Lehet 2 napot eljátszasz vele, de ha nem süvít be a szél megérte (szerintem).

szept. 4. 16:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerinted ezeken a nagyon okos praktikákon nem vagyok túl már tök régen? Bocs de már próbáltam minden ilyen nagyon okos tanácsot, csak épp szart sem érnek. Teljesen más megoldásokkal kényelmessé tudtam tenni a teleimet, addig amíg gyűjtögetek egy rendes felújításra, de annak semmi értelme, hogy csináljak meg valamit félig, hogy aztan meg visszabonthassam.
szept. 4. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!