Akik szidják a paneleket általában felújítatlan, 10 emeletes, rossz szomszédokkal rendelkező lakásokból indulnak ki és innen szerezték a rossz tapasztalatot?
Nekem úgy tűnik hogy rengeteg ember szidja a panelt aki a címben említett okok miatt rossz tapasztalatot szerzett.
Közben a panelek - főleg ha fel van újítva az épület stb - a leggyorsabban kelnek el ma is.
Ha ennyien szidják őket akkor miért adhatóak ki olyan gyorsan albérletbe, veszik meg őket stb?
Azért kelnek el, azért adható ki gyorsan, mert olcsóbb. Nagyon kevesen laknak panelban azért, mert az az álmuk.
Ettől függetlenül van néhány nagyon jó környéken lévő panel is.
Egyébként szerintem a legtöbb panellakó nem szídja, el van ott. Én is laktam panelban gyerekkoroman, ha valamiért úgy adódna, arra a környékre akár vissza is költöznék.
Szoktam panelokba járni, nagyobb áthallatszik minden, mindig megy valahol egy mosógép, vagy porszívó, a szellőzőrendszeren átterjednek a szagok, a sok lakó között mindig van pár barom, stb. Ezek miatt szidhatják.
Panelnél is a lokáció számít elsősorban, és ez általában már meg is határozza az árát, az ár meg azt, hogy kik laknak benne és akkor mennyire van karbantartva. Az olcsó dolgokra meg mindig nagyobb a kereslet, mert több ember van, akinek kevés a pénze, mint akinek sok.
Albérlet is: azért nem feltétlenül azt lehet jól kiadni, ahol mondjuk szívesen laknál, hanem inkább az olcsó és kisebb lakások pörögnek jobban, ahonnan könnyű bejárni dolgozni is. Téglánál is. Befektetésinél szándékú vételnél általában az a cél, hogy minél kevesebb tőkéből indulva legyen minél több. Mivel itt is több az, aki csak keveset tud/akar rászánni, de szeretne valami passzív jövedelmet.
Világ életemben panelben éltem, kb 3 év agglomerációs családi házas életet leszámítva. Nekem teljesen OK a lakótelep.
A szomszédból való áthallásról annyit, hogy családi háznál, helyszíntől függően egyrészt a szagok, ha a környéken trágyáznak vagy állatot tartanak, másrészt, ha ez nem is áll fenn, valamelyik szomszédnál biztosan vonyít egy kutya éjjel-nappal, a kertben partyznak minden hétvégén, a szomszéd minden vasárnap ebéd után állt neki láncfűrésszel fát felvágni gyújtósnak, valakinek állandóan beindult a riasztója és ha épp nyaralt, akkor kb 3 napig, míg le nem merült az akksi, vinnyogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!