Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri ingatlant vásárolni...

Megéri ingatlant vásárolni Bécsben?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy túl van-e árazva vagy nem.

Ha a Budapesti árakból indulunk ki, akkor nincs túlárazva Bécs, hiszen 4000 Euro-s négyzetméter áron, nem rossz környéken már lehet venni bécsi lakást. Nyilván nem a belvárosra (Innere Stadt-ra) gondolok, ahol akár 10.000 Euro is lehet a négyzetméterár, az kifejezetten nem éri meg. Az egész egyszerűen csak a presztízsről, a gazdagság szimbólumáról szól, nem a valódi életszínvonalról. Ami külön érdekes, hogy Bécs-nek nincs úgymond "külvárosa", akárhol is veszel lakást, szinte mindenhol legalább 1 U-Bahn vagy S-Bahn járat közlekedik, ahonnan bárhonnan eljutsz bárhova a városon belül percek alatt. Így a külváros fogalmát nem lehet úgy értelmezni mint Budapesten, hogy "az isten háta mögött van", "annyi idő beérni onnan, mintha vidékről járnál", mert ott tényleg vannak olyan részei Budapestnek ahonnan bejárni valami élettel teli környékre az 1 óra tömegközlekedéssel. Bécs nem ilyen. Az infrastruktúrája az teljesen fullos, az egész városnak. Még nem is csak a városnak, de az agglomerációjának is.

Amint azt a múltra visszatekintő elemzésekből láthatjuk, Bécs ingatlanpiacát nem érintik a gazdasági válságok, 2008 után sem mentek le az ingatlanárak. Ki lehet mondani, hogy Bécsben venni egy ingatlant az jó befektetésnek is, már aki megteheti?

aug. 26. 01:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Befektetésnek nem tudom, szerintem mindent kiszamolva nem. Saját részre talán. Tudsz-e jól németül ez alap. Mennyivel keresnél kint többet, ezt kell tudni. A lakás összes havi költsége ca. háromszor több, mint itthon. A legolcsóbb m2 ár inkább 5-6000 vagy több amire a nevedre kerül. Tegnap nézegettem hirdetéseket. Van sok olyan ami olcsóbb, de beleolvasva a részletekbe azért, mert vagy

határozatlan idejű bérleti szerződéssel van kiadva vagy erősen felújításra szorul.

aug. 26. 07:28
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Azért nézd meg hogy hol van a lakás, mert van olyan része ami nem Bécs, hanem Közel-kelet.

Egyébként akár ott is megérheti, ha kiadod mondjuk törököknek. Nekem ez olyan bizoytalannak tűnik, mi van, ha nem fizetnek, hogy intézed el? Jó környéken megéri venni, csak az meg nem biztos, hogy ennyibe kerül. Persze azt kiadni is többért lehet

aug. 26. 07:47
 3/6 anonim ***** válasza:
A hanyatló nyugaton ???
aug. 27. 06:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor talán nézd meg Lázár János Miniszter Úr videóját bécsről:

[link]

aug. 27. 15:55
 5/6 A kérdező kommentje:

Láttam a videóját Lázár János miniszter úrnak. Ebből nekem csak annyi derült ki, hogy Bécs no-go zónája biztonságosabb, fejlettebb, színvonalasabb, nívósabb mint Magyarország 99,9%-a.

Az a videó inkább ösztönöz a bécsi ingatlan vásárlása mintsem elrettent, ha valóban az ott a gettó, akkor álom az élet.

aug. 27. 17:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, csak erre ment ki ez az egész? Azt hittem ingatlant akarsz venni Bécsben.
aug. 27. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!