Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan vásárolnátok meg egy...

Hogyan vásárolnátok meg egy külterületi, korábbi mezőgazdasági ingatlant hitelre?

Figyelt kérdés

Egy 6,5 hektáros területen található ingatlanról beszélünk, melynek a besorolása kivett gazdasági épület, udvar a tulajdoni lapja szerint.

A kérdésem teljesen elméleti, mindössze próbálok tervezni valamit a jövőre vonatkozóan.

22 éves vagyok jelen pillanatban, párommal szeretnénk megvenni a fent említett ingatlant a jövőben.

Ausztriában dolgoznánk mindketten a jövőben, azonban a határhoz közel laknánk. Neki szakvégzettsége van (szakács), nekem pedig agrár (kertészmérnök BsC, melyet követne majd hamarosan egy MsC is - így a földtörvény nem akadályozna a vásárlásban).

A legfőbb akadály a megfelelő mennyiségű forrás hiánya (nyilván legtöbbeknél ugyanez szokott lenni). Mivel az ingatlan külterületi és a rajta található épület habár szerkezetileg jó állapotú, erősen felújításra-átépítésre szorul (közművek nincsenek bevezetve, kb 400 méterre található villanyvezeték legközelebb).

Munka tekintetében eleinte munkavállalóként helyezkednénk el, később pedig saját vállalkozást tervezünk (Ausztriában nagyon nagy valószínűség szerint - a kedvezőbb adózási feltételek miatt).

Hitel igénylése tűnik az egyetlen járható útnak, mely nem foglalja magába azt, hogy a szüleinkkel éljünk 35 éves korunkig, hogy legyen elég tőkénk. Illetve ha nyerünk a lottón, az sem.

A terület maga a helyi viszonyok szerint kb 9-14 millió között kelhet el, az épület felújítása (kb 300 m2 földszint, + tetőtér) szintén költséges, kb ugyanennyi ismét.

Önrésznek tervünk szerint 5-7 milliót tudunk felmutatni.

Minden véleményre és ötletre, alternatív megoldásra kíváncsi vagyok, azonban kérem, hogy inkább konstruktívan szóljatok hozzá, ha lehet.

2024. jún. 16. 18:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Személyi kölcsön. Arra költöd amire akarod, nincs korlátozás. Ha ma kéred, holnap a számládon van.
2024. jún. 20. 09:40
 2/2 anonim ***** válasza:
Külterületre nem adnak hitelt, így marad a személyi kölcsön ahogy az 1es írta. Viszont 10m szerintem nagyon drága , a kalkulátor szerint a legolcsóbb 6 évre havi 190.000Ft, havi 1.000.000Ft jövedelemmel. Kisebb jövedelemmel nem is számolt semmit
júl. 25. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!