Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szigetbecsén, vagy Ráckevén...

Szigetbecsén, vagy Ráckevén szeretnék ingatlant vásárolni. Ki tud a településről valamit. Milyen ott a lakosság, Hajdú-Biharból költöznénk, befogadóak? Sok-e a kisebbség a településen? Vannak programok?

Figyelt kérdés

máj. 29. 10:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Ráckeve Pokolhegyre ne menj mert kibeleznek.
máj. 29. 10:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
máj. 29. 11:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ráckevén élek.

Déli részt érdemes kerülni, Tél utca, Iskola utca, az pokolhegy. Arra sok a kisebbség.

Ha onnan távolabb mész, akkor nem gáz.

Igazából Ráckevét mindenki úgy tartja számon mint egy szuper kis települést, mármint aki nem járt ide többször is.

Valójában ótvar, le van pusztulva. Egészségügy nincs toppon, nincs orvos, tudom máshol se csúcs, de itt van komplett szakorvosi rendelő, rendes ellátás lehetne ha lennének orvosok, de nincsenek.

A gyerekorvos és háziorvos rettenet. Mi Szigetbecsére jártunk egy kedves orvoshoz, sajnos lelépett külföldre. Most Lacházára járunk, az se csúcs. Ott legaláb van lóvé, újítanak mindent.

óvodai ellátás még őgy ahogy van, az iskola tudtommal már nem valami csúcs. Játszótér olyan, hogy lerohad alattad kb, sokszor inkább Lacházára járunk amiatt is.

Ráckevén nem fideszes a városvezetés, valszeg ez az oka sokmindennek. Járt erre kampányolni a helyi fideszes képviselő jelölt. Megmondta, hogy ha a fidesz nyer, akkor lesz pénz, állítólag félre van téve egy jó adag pénz, de csak akkor kapja meg a város, ha a fidesz nyer. Még mielőtt idejöttek is azt beszéltem párommal, hogy sajnos másképp tényleg nem lesz itt semmi. A városvezetés a pénz hiány mellett is nyomorék, béna. Az a tapasztalatunk, nem sok mindenre képesek, viszont ha valaki kicsit komolyabban mer írni a nyilvános facebook oldalukon, akkor fennhangon, lekezelően válaszolnak, név nélkül persze. (nem tudni ki ül a facebook oldaluk másik végén).

Egyébként pozitív, hogy van helyben Lidl, Tesco, DM, Rossman. Jó beszerzési lehetőségek vannak, pl van helyben több tüzép, fatelep, barkácsbolt, szerelvénybolt, stb. Így pl felújítási meg egyéb munkákhoz helyben beszerezhető sokminden, tehát a kereskedelem egész okés, bár sokminden drágult.

A házak szerintem eléggé drágák. Az újépítésű házak sok esetben véleményem szerint hagynak kívánnni valót maguk után. Jól meg kell nézned mit veszel, és azt is, hogy a környéken vajon mekkora esély lesz arra, hogy körbeépítenek (ha ez zavar).

A közművek közül az ivóvíz nem valami jó. Legtöbb helyen panaszkodnak rá, így inni nem nagyon léhet. A városban több helyeb panaszkodnak az áramszolgáltatás hibáira, nálunk igazából nem szokott gond lenni. Nekem csak a vízzel van bajom, így inkább maradun a ballonos víznél.

Szemétszálllítás változó. Nálunk általában rendben van, párszor volt, hogy nem vitték el rendesen, időben, vagy behisztiztek mert nehezebb volt a kuka. A zöld hulladék elvitel se csúcs, de kevésbé zavaró.

Város más részein panaszkodnak arra, hogy hol elviszik, hol nem, nem mennek be utcába, stb.

Sokak szerint az "őslakos" ráckeveiek nem befogadóak, nem szeretik azt aki betelepül. Nekem nem nagyon volt ezzel még gondom, bár szerintem lassan többen vannak akik betelepültek és nem itt élnek 50 éve.

Üdülő övezet környékére ne költözz mert hisztis népség jár arra. Rendszeresen megy a szenvedés, hogy ki merészel vasárnap füvet nyírni. Plusz nyáron gyakori, hogy akadozik a vízellátás, vélhetően azért mert az üdülő övezetben többen eljönnek a városba, locsolni, medencézni, stb. Ez nem baj alapvetően, félreértés ne essék, csak egy tény, a vízvezeték rendszer nem bírja. Bár ez más városokban is okoz gondot tudtommal.

Programok ritkán vannak. Engem nem zavar, mert nem szeretem amikor dübörög a zene este. Pedig eléggé messze lakom minden rendezvény helyszíntől, a zaj meg a basszus terjed. Sokan panaszkodnak rá, hogy nincs sok program.

Piac szokott lenni szerdán és szombaton. Az állítólag nagyon híres, igazából én nem látok benne semmi extrát, de jó ha van.

Tömegközlekedésre ne alapozz, mert romokban áll, ha Pestre akarsz eljutni. Busz ha jól tudom, napi 4 darab van ami közvetlen. A többi átszállás, horror. Hév az van de lassú, koszos, ott speciel találkozhatsz romákkal rendesen. Tehát ha nincs autód, de Pestre kell gyakran eljárnod, nem jó ötlet.

Autóval még okés, de csúcsidőben az is horror.

röviden ennyi.

Szigetbecse tudtommal korrekt kis hely, de a közlekedés, ellátás, bevásárlás, stb még annyira sincs rendben mint Ráckevén. Talán buszból onnan több járat van.

máj. 29. 11:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az információt. Tulajdonképpen a gyerekek laknak Pesten, és szeretnénk közelebb költözni, de, ha lehet valami kis hangulatos, nem túl drága településre, ahol van gyógyfürdő is.
máj. 29. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!