Hogy vegyek egyedül saját házat, lakást? Más tud egyedül?
#21 Nagyon jól látja a helyzetet, tömör, lényegretörő összefoglalás az aktualitásokról! Írtam, manapság tehát a vidéki felújítandó ház marad, a kérdező pénzügyi paramétereit figyelembe véve. Erre lepontoztak...
Nektek amúgy akkor jövőre lejár a szaldós elszámolás? Gazdaságos marad utána is a hőszivattyú üzemeltetése?
Szaldós elszámolás a napelemre volt, hőszivattyúnál H tarifa van. Bár volt terveben a H tarifa eltörlése, de eddig nem történt meg.
Ami a gazdaságosságot illeti: Levegő-víz hőszivattyút használunk (panasonic), padlófűtéssel, melegvizet ez gyárt, valamint nyáron padlóhűtést is indítunk ha nagyon meleg van. Ezenkívül a H-tarifára van kötve 1 klíma.
Jelenleg a H tarifás árral, átalányban fizetünk 5700Ft-ot havonta. Ha eltörlik ezt a díjszabást, és a kedvezmény feletti 75Ft lesz, akkor is csak 11e lenne a számla, de még 150Ft/kW-nál is 22e lenne, így szerintem egyenlőre messze ez a legolcsóbb hűtés/fűtési megoldás.
Ez dicséretes, nem mindenki vállalná be ezt így, többek közt szerintem én se, így le a kalappal!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!