Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy vegyek egyedül saját...

Hogy vegyek egyedül saját házat, lakást? Más tud egyedül?

Figyelt kérdés
2019 óta albérlet mellett félre tettem úgy 7 millió forintot, de hitelt nem akarok/merek felvenni az önerő miatt, nem akarom magam lenullázni. Meg iszonyat drágák az ingatlanok, magas a kamat.. 25-30 év hitel.. más hogy tud lépni?
aug. 2. 13:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
89%
A fiataloknak semmilyen segítséget sem jelent a CSOK. '15-ben mikor építkeztünk, 30millióból építettünk egy korszerű, hőszivattyús 135m2-es családi házat. A CSOK után 17-ben ez már 45millió lett, 2020-ra a babaváró miatt már 60-ból alig állt meg egy rendes ház. Aztán jött a covid meg ukrajna és már lassan 100milliónál járunk. Mindegy mennyi támogatást ad az állam, azt úgyis a vállalkozók és gyártók nyelik el.
aug. 5. 16:19
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

#21 Nagyon jól látja a helyzetet, tömör, lényegretörő összefoglalás az aktualitásokról! Írtam, manapság tehát a vidéki felújítandó ház marad, a kérdező pénzügyi paramétereit figyelembe véve. Erre lepontoztak...

Nektek amúgy akkor jövőre lejár a szaldós elszámolás? Gazdaságos marad utána is a hőszivattyú üzemeltetése?

aug. 5. 18:22
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
A Fidesz pedig segít.
aug. 5. 21:02
 24/26 anonim ***** válasza:

Szaldós elszámolás a napelemre volt, hőszivattyúnál H tarifa van. Bár volt terveben a H tarifa eltörlése, de eddig nem történt meg.

Ami a gazdaságosságot illeti: Levegő-víz hőszivattyút használunk (panasonic), padlófűtéssel, melegvizet ez gyárt, valamint nyáron padlóhűtést is indítunk ha nagyon meleg van. Ezenkívül a H-tarifára van kötve 1 klíma.

Jelenleg a H tarifás árral, átalányban fizetünk 5700Ft-ot havonta. Ha eltörlik ezt a díjszabást, és a kedvezmény feletti 75Ft lesz, akkor is csak 11e lenne a számla, de még 150Ft/kW-nál is 22e lenne, így szerintem egyenlőre messze ez a legolcsóbb hűtés/fűtési megoldás.

aug. 5. 22:22
 25/26 anonim válasza:
100%
Nekem úgy sikerült, hogy 5 éve elmentem munkásszállóra, hogy ne kelljen albérletet fizetnem, hanem félre tudjam tenni azt az összeget. 5 évig, 3 ukránnal éltem egy szobában. Közben túlóráztam is, nem nagyon vettem magamnak semmit. Így összegyűlt egy budapesti garzonra az önerő. Sikerült a lakáshitel, a banki törlesztő sokkal kevesebb, mint egy albérlet, így lett lakásom. Nehéz volt az 5 év, de végre van valamim.
aug. 7. 23:01
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez dicséretes, nem mindenki vállalná be ezt így, többek közt szerintem én se, így le a kalappal!

aug. 8. 10:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!