Ingatlan vásárlást racionális, vagy érzelmi alapon kell csinálni?
Mind2.
Egy ház hiába van jó aron és jó helyen ha nem érzed ott jól magad.
Vagy egy ház hiába tetszik nagyon ha a gettóban van. Szóval mind a 2.
Eleve úgy kell keresni, hogy van egy X keret és egy X környék, amitől nem lehet eltérni. Hiába zúgok bele egy siófoki villába..
Amúgy értem a kérdést.
Mi keresünk éppen, én hajlottam volna egyre, ami mélyen zsebbe nyúlós,mert volt baja.. de szerelem. A férjem hallani se akart erről, mert túl sok és mi van ha idő közben derül ki, más baja is van.
Én az érzés, a ház hangulata után megyek, ő a lehetőséget és annak árát nézi.
Ha ez egyezik és mindenkinek belefér, az lesz az.
2.
A férjed jól döntött.
Nekem kollégámék most válnak, mert egy ilyen hatalmas szerelem miatt belementek egy totál irracionális üzletbe 5 éve, mert az asszony nem tudta otthagyni a házat, közben meg már akkor látszott, hogy ezer sebből vérzik. 300 m2 alapterület felújítandó, átlagkereset mellett.
Borítékolható volt, hogy sose fejezik be.
Egy csomóan beleesnek abba a hibába, hogy érzelmi alapon vesznek házat.
Felénk a faluban kipofoztak egy tanyát, egy pesti házaspár megvette. 1 év alatt elillant a romantika. Eső után sár van, futár nem megy ki, az állatok betegesek, az állatorvos viszi a pénz, a vályogház hideg, a ganés taliga büdös, a gépekhez alkatrész kell, semmire nincs idejük, heti 70 órát dolgoznak a ház körül. Esőben, fagyban, hőségben.
Nem gondolták ők ezt át.
Hát mi érzelmi alapon vágtunk bele... fogjuk is a fejünket hogy lehettünk ekkora idióták.. De közben meg érezzük hogy jó lesz a vége és imádni fogjuk..
Szóval gazdasagi szempontból, rossz döntést hoztunk. Élettani szempontból a legjobbat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!