Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha egy készpénzes vevőnek...

Ha egy készpénzes vevőnek eladtam az ingatlanomat,köteles vagyok-e módosítatni az alaprajzot, ha egy bizonyos idő után fel szeretné újítani de hitelből,amihez kell a rajz?

Figyelt kérdés

#Nagyon fontos!!!
2024. júl. 22. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Eladtad az ingatlant.

Innentől nincs jogod semmit módosítani vele kapcsolatban.

A kérdés nem egyértelmű. Korábban megváltoztattad az ingatlant és az alaprajzon (milyen alaprajzon, hol?) ez a változtatás nem lett lekövetve hivatalosan? Most ezt kellene utólag elvégezned, pótolva a korábbi hiányosságot? A kérdés így nem megválaszolható.

2024. júl. 22. 10:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2024. júl. 22. 10:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A megtekintett állapotban vette meg. Tudtommal minden esetben kerül a szerződés mellé tulajdoni lap meg térképmásolat is. Amit azokban látott, azt el is fogadta.

Alaprajzot szerintem sehova nem adnak, régebbi épületekhez. A legtöbbhöz valszeg meg sincsen.

2024. júl. 22. 10:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Eladtad, megvette, nem a tiéd, módosítson amit akar.
2024. júl. 22. 11:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Beperelhet, és könnyedén meg is nyerheti. Általában egy ilyen utólagos újra tervezés illegális hozzá építés miatt 1-1,5 millió között mozog. Ha ezt nem írtátok bele az adás vételibe, akkor ennek az információnak az átadasát nem tudod bizonyítani.

Ha pedig az illegális hozzáépítés fiatalabb 10 évnél, akkor még m2 arányos bünti is jár érte. Ami ha jól emlékszem 180000 ft/m2.

Ha elveszíted a pert, akkor a perköltséget is a nyakadba varrják.

Persze lehet találni olcsón dolgozó építészt, csak ritkák.

És elég nagy számokról lehet szó ilyen esetben, én biztosan perre vinném, hanem tudnánk megegyezni

2024. júl. 22. 14:58
 6/6 anonim válasza:
bárki kikérheti a földhivatalból az alaprajzokat.
aug. 21. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!