Hogyan tudnék összeszedni pénzt egy lakásra?
25 éves egyetemista vagyok és nagyon-nagyon szeretnék egy saját lakást.
200 ezer forintom van félre téve eddig. Még 2 évem van az egyetemből.
Havonta körülbelül, 120 ezer forint ösztöndíjat kapok amiből a számlák kifizetése után, körülbelül 70 ezer forintom marad egy hónapra. De félre teszek amennyit tudok.
Gyógytornásznak tanulok jelenleg, még 2 évem van.
Budapesten vagy Miskolcon szeretnék egy kisebb panel lakást, vagy bármilyet csak a sajátom legyen.
Mibe tudnék befektetni?
Tudom hogy, ez a mai világban leányálom maximum 40 éves koromra lesz saját lakásom de mégis reménykedem.
Köszönöm szépen.
Igen magamnak megoldom egy hónapra a táplálkozást, 70 ezer forintból számlákat nem fizetek, kollégiumban élek.
Nem mindig 120 ezret kapok, valamikor többet, 150-170 ezer.
Minden félévben kapok 250 ezer forintot, amiből orvosi dolgokat, évszakra ruhákat, szórakozást, szükséges elektronikai eszközöket (mondjuk nem régen tönkre ment a telefonom) és a szüleim támogatom belőle,ami marad abból teszek félre.
Egyetem utan elmesz dolgozni es gyujtesz penzt. Ha lesz parod akinek szinten van olyan amicioja hogy sajat lakast akar , gyujt is penzt, akkor kozosen tudtok venni, foleg ha komolyan gondoljatok egyutt.
Egyedul nagyon nehez.
Ha van 5 milliod es felveszel 20 millio hitelt 20 evre akkor kb 150 ezres torlesztovel szamolhatsz a mai kamatok mellett.
Nem neztem utana hogy Miskolcon mennyibe kerulnek a lakasok es nem is ismerem a varost hogy mi szamit jo kornyeknek ahol erdemes lakni.
Jólfizető àllàsa szerintem igen kis eséllyel lesz.
Hirtelenjében ràkeresve br. 4-5k között voltak a fizetések, amik ma kb a megélhetéshez elegendőek.
A maszekolàs megoldàs lehet, de ehhez kb az kell, h még vagy 10évig anyuékkal élj, ne dolgozz messzire, ne legyen kàros szenvedélyed, ne fizess lakbért..........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!