Nem veszik komolyan azt aki egy drágább házat szeretne venni, elmegy megnézni de nem néz ki tehetősnek az érdeklődő?
Például 20 éves Opellal megy el vagy falubeli ismerős akiről azt gondolja mindenki hogy úgy sincs annyi pénze hogy 70 millióért vegyen házat.
Sok ember a külső alapján itél és senki sem akarja az idejét vesztegeni olyanra akiről azt gondolja hogy úgy sincs pénze.
Én pl nem venném komolyan. Az elején adtam esélyt az ilyennek is, de mind ingatlanturista volt.
Nagyon örültem amikor ki kellett venni egy szabit hogy megmutassam a házat, mert őlordsága abszolút nem tudott alkalmazkodni, majd benyögte a helyszínen hogy amúgy nincs pénze/csak kíváncsi volt milyen belülről...
Megkérdezem most már nyíltan első beszélgetésnél, hogy van-e pénze a házra. Hogy tervezné a kifizetést. Ha nem mondja meg/nincs akkor nem pazarlom az időt rá.
Én 20 éves Golfal jártam, mikor építkezni kezdtem egyedül állóként. Nekem nincsenek előítéleteim, és én emiatt a kissebséghez tartozom Magyarországon.
A magyar alapból előítéletes, és ha látszik van lóvéd, vagy külföldön dolgozol a mennyit keresel az első pár kérdés után következik. Azok nem kérdezik mennyit keresek, akik hasonló színvonalon élnek, vagy jobban, és sajnos ők vannak kissebségben.
Sokan pedig azt hiszik magukról, hogy nem előítéletessek, de szinte biztosan ítélkezik az új jövevényről az első 1-2 órában, sokszor úgy, hogy 2 szót sem szólt hozzá.
A másik dolog az emberek nem szeretik, ha valaki túl őszinte velük, mert jobban érzik magukat akkor, ha azt mondják nekik amit hallani szeretnének. Mert az igazságtól megsértődnek, a hazugságtól meg nől az egójuk.
Nemrég voltam egy esküvőn, 1-2 embert ismertem csak. Az autóm alapján az első 1 órában 4/4 ismeretlen ember kérdezte meg mennyit keresek... Már rég nem Golf 4-em van, és itthon dolgozom.
Aki leértékel, előbb gondolkozzon el azon, hogy idén hány emberről ítélkezett, a megfelelő információ tudása nélkül!
Biztos lehetsz benne. Bár én ezen őszintén szólva jót szoktam mulatni. Van egy 16 éves Suzukink, meg egy néhány éves új autónk. Előbbi a rohangálós, koszolható, gyöntölhető autónk, amire sokszor szükség van, pláne amióta családi házban élünk. Tényleg a sitthordástól kezdve mindenre is használtuk, használjuk.
Én imádom a feelinget, hogy teljesen más a megítélés már attól függően is, hogy melyik autóból szállunk ki. Jókat vigyorgok a bajszom alatt sokszor. Emiatt én pl. nem vagyok előítéletes, mert tudom, hogy a külső nem jelent semmit, de mondjuk egy ingatlan eladásnál én is megszoktam kérdezni már a telefonban, hogy milyen fizetési ütemezést tervezne az illető, mert nincs időm a turistáknak mutogatni. A turisták is tudnak kamuzni, de ők azok, akik jellemzően hezitálnak a válasszal, vagy kikérik maguknak a kérdést. Így mire ideér valaki, felőlem jöhet Trabival is.
Nekem volt olyan, hogy adtunk ajánlatot egy házra, nem alkudtunk, mondtuk hogy KP. Elfogadták az ajánlatot, de foglalót nem, pedig vittük.. tekintve hogy egy összegben készpénzben szeretnénk fizetni, azt mondta az ingatlanos hogy felesleges több kör ügyvédnél, megállapodtunk hogy napokon belül 1 ülésben megtörténik az adásvételi megírása, szerződéskötés, kifizetés, és mehetünk is átvenni a kulcsokat, kaptunk másolatot alaprajzról, terveztük a felújítást, már készült a szerződéstervezet, elkérték az adatainkat, ügyvéddel mindketten kommunikáltunk. Fiatalok voltunk, első lakásunk lett volna, boldogok voltunk, pezsgőt bontottunk.
Szerződéskötés reggelén hívott az ingatlanos, hogy befutott valaki aki hetekkel ezelőtt nézte meg, ő is ajánlatot adott, és hajlandó többet fizetni. Nekünk már nem volt túl sok pénzünk, de mondtuk hogy mi is ajánlunk többet. Erre az ingatlanos közölte hogy azok drága autóval jöttek, ne menjünk bele, mert minden pénzünk odalesz, és fogadjuk el, hogy ezt elveszítettük.
Ennyire csalódott még sosem voltam, napokig sírtam, annyira dühítő szitu volt. Nyilván nem kabrióval mentünk frissdiplomásként, de ez van.
6#, ez azért volt, mert rossz fele licitáltál.
Úgy sejtem az ingatlanos várta a borítékot!
Én hasonlóan jártam, csak hitelből finanszíroztam volna meg, de volt annyi önerőm, hogy kifizessem a meglévő jelzálog hitelt kp-ra. Ezért elindultak a folyamatok, de az ingatlanos nem igen akart velem szerződést írni. A hitelügyintézőm áttolt mindent a bankon, és megkaptam a pozitív hitelbírálatot.
Egyszer csak pittyent a telom, sms: kp-s vevőnek eladtam a házat. Felhívtam, mi a f.sz van? Majd tett burkolt célzást, hogy ő nem szeretne senkitől sem több pénzt kérni, de az eladónak sürgőssen kell a pénz. Én már csak az ügyvédre vártam, megírjuk a szerződést és a bank pár nap után utalt volna. Nekem már egy fillérem sem volt, mert ügyvédi letétben volt a hitel kifizetés miatt. Árverezés előtt ált a ház, ezért a hitelt mindenképpen előre kellett fizetni, ha ez nem lett volna kb 1,5 milliót tudtam volna én is fizetni az ingatlanosnak, mert ennyivel kellett több önerő.
Mint kiderült később a kocsmába elkotyogta a csávó, hogy 1 milliót tett a borítékba 2020-ban, hogy ővé legyen a ház.
Én ezzel ügyvédhez mentem, de mivel az ingatlanos minden költségemet átvállalt így nem lehet beperelni sem, mert a szerződést nem írtuk meg.
Azóta még 2 emberről tudok, akiket ugyan így átvert... az egyik meg is akarta verni, de az ingatlanos jól meggyepálta.
Persze, mert általában előbb lakhatás, aztán autó. Vagy eladták a drága kocsikat a ház miatt. Az ilyen családoknál a régi kocsi csak ideiglenes. Beköltözés után pár évvel már cserélik le fiatalabbra vagy újabbra.
Én 2 éve költöztem be a házamba, jézuska hozza az új kocsimat. Én nem vagyok egyedi eset új építésű utcába, hanem az átlag. A motoromat áldoztam a házért
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!