Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bank által árusított ingatlant...

Bank által árusított ingatlant venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pest északi részéhez közel találtam egy kis kertes házat, de kiderült hogy az OTP árulja. Árban körülbelül annyi, mint a környéken lévők, tehát nem árverezett, nem is olcsóbb.

Már megnéztem elég szép kívül-belül és nagyon megtetszett.

Viszont, lekértem a tulajdoni lapját, és látom hogy ezt az OTP még 3 éve árverezés útján szerezte meg, deviza hitel volt rajta. Idősebb tulajdonosai voltak.

Kérdésem, az lenne, hogy ti vennétek ilyen ingatlant? Jelentene szempontot, hogy devizahitelesek voltak a tulajdonosok?

Köszönöm a válaszaitokat!

2024. jún. 10. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szempontbol problema ez?
2024. jún. 10. 12:52
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Azok az idősebb tulajdonosai még bent laknak?

Ha igen, akkor nem venném meg. Egyrészt nagyon nehéz kilakoltatni valakit, másrészt nekem szívem se lenne olyan embereket kilakoltatni, akikhez hasonlóan akár én is járhattam volna egy rosszkor jött munkanélküliség vagy betegség esetén.

Ha lakatlan, akkor a "piszkos munkát" már elvégezték előtted.

2024. jún. 10. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem laknak benne, 1/1 tulajdonos leszek persze..

Ha laknak benne akkor nekem sem lenne szívem kirakni őket. Mármint érted na.

2024. jún. 10. 14:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Már nem laknak benne, elnézést hogy nem jól fogalmaztam.

Igazából arra gondolok, hogy ebben a devizahitelben sokan mentek tönkre és lettek károsultak.

Az elvi oldalára gondolnék, hogy emberileg helyes-e ilyen ingatlant vásárolni ahol más bele bukott egy ilyen hitelbe.

2024. jún. 10. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

"Árban körülbelül annyi, mint a környéken lévők"

Akkor nem te nyerészkedsz rajta, hanem a bank már nyerészkedett, amikor elárverezte. Akkor ne legyen lelkiismeret-furdalásod.

Egyébként értem az erkölcsi dilemmádat, mert én se akarnék más nyomorúságán nyerészkedni.

2024. jún. 10. 15:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szemrebbenés nélkül megvenném, az OTP és az eredeti tulajok ügyéhez nekem semmi közöm.
2024. jún. 10. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!