Adampadavan kérdése:
Nav által Licitre bocsájtott ingatlant megvétele után el lehet adni?
Figyelt kérdés
Abban az esetben, ha a Navtol venne az ember egy házat ami árverésen szerzett, azt el lehet adni vagy van rá valami jogszabály ami tiltja, hogy x időn belül nem lehet eladni?
Hallottam már sok mindent és olvastam cikkeket is, de erre konkrétan nem térnek ki a nav hivatalos oldalán meg nem találtam, lehet én voltam a figyelmetlen.
jún. 5. 00:30
1/3 anonim válasza:
Ha megvetted, a tiéd. Miért ne lehetne eladni? Nem kapsz rá semmi támogatást, ami személy szerint csak neked járna. Tudok ilyen embert konkrétan, aki ezzel foglalkozik, hogy ilyen házakat vesz néha, kicsit felújítja (mert az eredeti tulajok, ugye, nem költöttek rájuk, miután felmerült az árverezés), és eladja.
Annyi, hogy a tiszta nyereség után adózni kell.
3/3 anonim válasza:
Ha 5 éven belül adod el és drágábban, mint ahogy vetted akkor a különbözet után szja-t fizetsz. Mindegy, hogy nav-os vagy nem. Tudtommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!