Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes e ingatlant felújítani...

Érdemes e ingatlant felújítani (ablakcsere, dryvit szigetelés, fürdőszoba felújítás stb.) növeli e annyira az ingatlan értékét eladásnál?

Figyelt kérdés
2024. máj. 9. 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Az ingatlan helyzetétől, értékétől függ.
2024. máj. 9. 09:38
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

alapvetően nem az értéknövelésért újítanak fel az emberek, hanem azért, hogy jobb helyen éljenek.

ablakcsere, hogy ne húzzon be a hideg, ne akadjon, ne nézzen ki ótvarul, stb. Olcsóbb a fűtés, itt lehet számolni megtérülést is.

Szigetelés ugyanez, illetve nem penészedik a ház hőhidaknál, nem fügsz annyira az energiaáraktól.

Fürdőszoba arra jó, hogy ne egy ótvar 30 éves fürdőt használj, legyenek benne egyéb kényelmi funkciók.

Szóval ha neked csak az értéknövelés a fontos, akkor ki kell számolnod, hogy mennyi idő múlva akarod eladni, addig mennyi térül meg a befektetésből. Ha pl nem is laksz ott, csak lebeg a ház egyhelyben, nem biztos, hogy megéri.

2024. máj. 9. 09:40
 3/7 mindentudó99 ***** válasza:
86%
Eladásra ne költs rá. Felesleges. Add el úgy ahogy van
2024. máj. 9. 09:49
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Nem,amennyit raköltessz annyival nem növeli az értékét.

Persze függ attól is az ország mely részében.

2024. máj. 9. 09:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Bódvalenkén senkit nem fog érdekelni, akar mennyit költesz rá.

Budakeszin viszont simán visszahozza.

2024. máj. 9. 10:03
 6/7 A kérdező kommentje:
5. Budapest szélső kerület
2024. máj. 9. 10:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Megyeszékhelyen újítottam fel teljesen egy panelt 2015-ben. Tavaly adtam el nagyon gyorsan és vettem egy kisebbet (nem sokkal) a fővárosban, ami jó állapotban van. Plusz a két lakás különbözetét beletoltam még (3 millió). Úgy vesszük, akkor 8 évig használtam a felújított lakást és kb. 5 millióval adtam el drágábban, mint a környéken lévő felújítandó lakások kerülnek. A felújítás anno 3 millió volt. Lehet számolgatni... Infláció, amortizáció és még rengeteg dolog. Nekem jó üzlet volt, hogy tavaly év elején léptem, mert, akkor még vették a felújított lakásokat, ahol laktam (Bp. 50km-re) Én kicsit helyre pofoznám azért. 1-2 apróság, hogy jobb képét mutassa a lakás. Sokat nem költenék rá. Maximum 400-500 ezret.
2024. máj. 12. 09:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!