Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bérlő félmillió kauciót...

Bérlő félmillió kauciót adott, de félmilliós villany számlát csinál havonta. Így a kaució elvesztette a jelentőségét. Lehet ilyenkor valamit tenni?

Figyelt kérdés
ápr. 23. 11:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
90%

Be kell menni. A szerződés szerint ellenőrízheted mi folyik ott. Én simán csak beszélnék vele. Nekünk is szoktak bérlőink lenni, volt már köztük problémás. De olyan, aki nem működött volna együtt, olyan sose volt. Első pont: beszélsz vele, hogy szeretnél körülnézni ott. Ha erre elzárkózik, akkor jöhet a szerződéses feltételek megtárgyalása.

Nem olvastam mindent, de ha véletlen nincs szerződés, akkor is jogosult vagy az ingatlant ellenőrizni, hiszen a tied.

ápr. 23. 15:19
 32/79 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, valójában mi a problémád?

A bérlő fizeti a bérleti díjat is meg a rezsiszámlákat is. Nem csinál neked adósságot, kárt. A kauciónak ehhez semmi köze az csak akkor lényeg amikor majd ki fog költözni. Mindegy hogy közben milyen számlákat csinált, ha az kifizette és a lakásodat megfelelő állapotban visszaadja akkor a kaució neki visszajár.

Ha az a problémád, hogy félsz attól, hogy a jövőben majd nem fogja fizetni a számlákat akkor erre kell megoldás. Egyszerűen a közműszolgáltatónál kerüljön át a nevére a számla, a szerződés amíg bérlő és akkor mindegy mekkora számlát csinál az az ő adóssága lesz és nem a tied.

[link]

Itt a menetét is leírják röviden:

[link]

ápr. 23. 15:22
 33/79 anonim ***** válasza:
69%

De ha a bérlő nevére kerül az áramszolgáltatás, és kikapcsolják egyszercsak tartozás miatt, akkor vissza fogják kapcsolni a lakásban az áramot, ha a tulaj ismét a nevére íratná? Vagy valakinek előbb le kell perkálnia a fél-egymilliós stb hátralékot?

Ez a félmilliós áramszámla rengeteg egy lakásban, ez valami olyasmi, mintha a lakás összes nagyfogyaszfója megállás nélkül menne 24 órában, minden nap. Nem is tudom, hogy bírja a hálózat. Kérdezd meg tőle bátran, mit csinál, menj is oda, és mondd, hogy a lakás vezetékei nem erre vannak méretezve.

ápr. 23. 15:31
 34/79 anonim ***** válasza:
70%
Semmi köze a villanyszámlának a kaucióhoz
ápr. 23. 15:57
 35/79 anonim ***** válasza:
32%

#34 Akkor mihez van köze szerinted?

[link]

"Jellemzően elmaradt bérleti díjat, közüzemi tartozásokat vagy az ingatlanban keletkezett károkat lehet fedezni belőle, "

ápr. 23. 16:12
 36/79 anonim ***** válasza:
72%
#35 Akkor ha a bérlő kiköltözik és nem rendezi a számlákat. Addig a kaució nem játszik semmiben.
ápr. 23. 16:15
 37/79 A kérdező kommentje:
31 az a gond hogy ezek a lépések nem oldják meg a problémát
ápr. 23. 16:26
 38/79 A kérdező kommentje:

" Kérdező, valójában mi a problémád? "

Az a probléma amit a kérdésben leírtam

ápr. 23. 16:27
 39/79 A kérdező kommentje:
33 de erre vannak méretezve nem ez a probléma
ápr. 23. 16:30
 40/79 A kérdező kommentje:
36 húrrá nem most lesz problémám hanem fél év múlva de jó nekem
ápr. 23. 16:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!