Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bérlő félmillió kauciót...

Bérlő félmillió kauciót adott, de félmilliós villany számlát csinál havonta. Így a kaució elvesztette a jelentőségét. Lehet ilyenkor valamit tenni?

Figyelt kérdés
ápr. 23. 11:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 A kérdező kommentje:

A bitcoin bányászat úgy tudom legális. A bolgár kertészet azt se tudom mi. De arra is gondoltam, hogy csak videó szerkesztés ami technikailag hasonlo a bitcoin bányászathoz de végképp vitán felül áll.

Gondoltam még elektromos roller töltésen is, de az azért elég látványos (és szintén legális ha mégis az).

Végülis a névtelen levél megtehet egy próbát, de miért legyek görény puszta kétségek miatt?

Vagy ez több annál?

Tegyük fel viszont hogy kimegy a rendőrség s olyasmit talál ami legális.

Akkor ennyi volt?

Ha felmondom a szerződést, ugyanúgy meglóghat valami más fizetése elől, mintha nem mondom fel, hanem később szűnik meg, ez se megoldás.

ápr. 23. 12:34
 12/79 anonim ***** válasza:
78%

#6: "Értelemszerűen nem tudom mit csinál hisz nem mehetek be csak úgy."

Már hogy a francba ne mehetnél be a saját ingatlanodba! Ok, előtte odaszólsz. A szerződésben csak benne van, hogy szétnézhetsz néha! Vagy csak úgy feketén adtad ki? Amúgy a marihónajja termesztés is nagyon sok áramot igényel, csak szólok...

ápr. 23. 12:46
 13/79 anonim ***** válasza:
100%

Nahmost:

Elmész hozzá és beszélsz vele, megkérdezerd, hogy mivel csinál ekkora számlát. Joga van nem elárulni, nem is fenyegetően kell menned, de rákérdezni nem bűn. Lehet van logikus magyarázat.

Az órát irassad át vele a nevére.

Ha nem megy bele, max akkor mondod fel, bár ha határozott, akkor sajna nem mondhatod fel.

ápr. 23. 12:47
 14/79 A kérdező kommentje:

Na de mondom a felmondas nem szünteti meg a problémát.

Akár megtagadja a választ akár nem, akkor ugyanúgy nem vagyok előrébb.

Mi van ha megtagadja a választ? Ugyanez a probléma.

Mi van ha megmutatja a bitcoin bányát? Ugyanúgy fennáll a probléma.

Ha az órát nem iratja át a nevére, akkor se tehetek semmit. Vagy kötelezhetem erre? Vagy előre fizetős órát intézetek emiatt annélkül hogy belegyezne? Első körben a jogaimmal szeretnék tisztában lenni.

ápr. 23. 13:00
 15/79 anonim ***** válasza:
86%

#11 A bitcoin bányászat legális de nem kifizetődő jelen pillanatban csak ha lopod az áramot.

Bolgár kertészetet a 12-es megnevezte "marihónajja" :)

Ne legyél "görény", csak egy javaslat volt a névtelen levél de ne legyél a saját magad ellensége. Te mint tulajdonos egyeztetett időpontban ránézhetsz az ingatlanodra, esetleg kérdezz rá az extrém villanyszámlára és vesd fel a kaució kibővítésének lehetőségét.

Én egy 60 négyzetméteres rosszul szigetelt irodában három számítógéppel, nyomtatóval, faxal, régi orosz hűttővel, villanybojlerrel, esetenkénti (heti min 2 alkalom) aksi töltéssel, 10 éves klímával is nehezen tudok összehozni havi 10 ezres villanyszámlát.

ápr. 23. 13:13
 16/79 anonim ***** válasza:
100%

3: Úgy érted, lakás vagy ház.

Lakás 3-féle van: tégla, csúszózsalus és panel.

A panel az egy építőanyag-tipus, véletlenül sem a lakás szinonímája.

ápr. 23. 13:18
 17/79 anonim ***** válasza:
52%

Mivel évi 1 leolvasás van, mire ez kiderül, akkor egy éve ott van már?

És az ELMŰ nem figyelt fel erre? Mekkora kégli?

És te simán befizetted a számlákat 6 millió Ft-ot már és nem kérdeztél tőle semmit? Ez gondolom, több, mint a bérleti díj.

ápr. 23. 13:22
 18/79 anonim ***** válasza:
42%

A villanyórát semmikép ne írasd át a bérlő nevére, elveszíted a kontrolt és ha nem akarja fizetni akkor gondolj bele három hónap alatt mekkora hátralék keletkezik. Itt ezen az oldalon már számtalanszor leírták hogy ha át van írva a mérőegység akkor a bérlő lesz ugyan a szerződő, neki keletkezik hátraléka, de ha nemfizetés miatt kikapcsolják az áramot akkor addig nem akarja a szolgáltató visszakapcsolni amíg fennál a tartozás.

Fentebb leírtam hogy 10 ezres számlához mennyi minden fut az irodámban, gondold át hogy ez a többletfogyasztás mennyire megterheli a lakás hálózatát. Nálunk 10 éve ipari hegesztés folyt, ma a leírtakon felül alig bír el plusz terhelést ugyanaz a hálózat.

ápr. 23. 13:23
 19/79 anonim ***** válasza:
90%
Ekkora számlát nem lehet csinálni csupán éléssel. Ezek valamit ügyködnek.
ápr. 23. 13:24
 20/79 A kérdező kommentje:
15 altcoint még nyereséges banyaszni
ápr. 23. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!