Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyit lehet fizetni kèszpènz...

Mennyit lehet fizetni kèszpènzben ingatlan megvètelekor?

Figyelt kérdés
Szeretnènk ingatlant venni, èvek alatt sok kp gyűlt össze, sok van a kártyánkunkon is, adtunk el ingatlant. Na most ingatlanvásárlásnál mennyit lehet kp-ban fizetni? Egy ismim azt mondta már csak utalni lehet mert a fia is utalt lakás vásárlásnál. Szerintem ez nem èrv.
2024. febr. 16. 11:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
5%
Olcsóbban veszem fel a kp-t, mint hogy utalnék. Természetesen kp-ban veszek autót ingatlant. Ja és euróban, forinttal bohóckodjon az aki akar.
2024. febr. 16. 19:40
 22/23 anonim ***** válasza:
88%

"Korábban volt full kp-s adásvétel, a kedves fogorvos házaspárnak csak kp-jük volt."

Jellemzően csak a futóbolondok és azok mászkálnak ennyi pénzzel, akiknek baromi sok adózatlan jövedelme van. Az egyik barátom dolgozik magán fogászatban, elképesztően sok fekete jövedelmük van, rengetegen fizetnek kp-vel okosban. Viccen kívül szerintem több készpénz van egy közepes magánfogászaton, mint egy bankfiókban...

"12-es, 13-as: rengeteg variáció van, ahány ember, annyi elképzelés, ez nem analfabétizmus szerintem."

De, ha valaki nem adóelkerülés miatt tárolja a megtakarításait készpénzben, akkor egyértelműen pénzügyi analfabéta.

2024. febr. 17. 00:04
 23/23 A kérdező kommentje:
gyerekek :D nem azt írtam hogy az ingatlan teljes vételárát kp-ban fizetném. van 10 milla kp-nk, és nem feketén dolgozunk hanem rendes lejelentett munkában, vagyis jelen állás szerint férjem dolgozik, én meg itthon vagyok Gyeden. kb 7 éve gyűjtünk pénzt, adóvisszatérítéseket, adókedvezményeket, illetve az ingyenes 150.000-ig lehet kivenni atm-ből is mind félre raktuk, persze nem mindig sikerült, illetve az én bankomnál lehet 1 milliót kivenni 6000ft-ért, ha egész hónapban nem vettem ki semmit csak akkor. ezt megcsináltuk 3x kb. a többi mind a számlán van mert én eladtam a lakásomat, és most a férjemét akarjuk, így azokat rajta hagyjuk hogy ne legyen semmi belekötni való, mivel így a 2 ingatlant beleforgatjuk egy házba akkor a 2 ingatlan áráig nem kell illetéket fizetnünk :) viszont ha egy felújítandót veszünk, kb 35milláért akkor a kp-t meghagyjuk arra hogy a szakikat fizessük és nem kell számlásan, és még a számlákon mindig lesz még 10 milla. néha nem árt gondolkodni is :D azt meg nem is értem, ki az aki ügyvéd nélkül akarna ingatlant venni???? ilyen meg se fordult a fejünkbe, hisz most adtuk el a lakásunkat, tudom hogy megy egy adás-vételi :D csak ott a vevők mind utalták a pénzt, én ezért kérdeztem a kp-t.
2024. febr. 18. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!