Mennyit lehet fizetni kèszpènzben ingatlan megvètelekor?
Korábban volt full kp-s adásvétel, a kedves fogorvos házaspárnak csak kp-jük volt.
12-es, 13-as: rengeteg variáció van, ahány ember, annyi elképzelés, ez nem analfabétizmus szerintem.
A döntésük előnyét hátrányát az ügyletben résztvevők megérzik majd.
Ha bölcsek, a náluk tapasztaltabbak pro és kontra véleményét előre kikérik, azt megfontolva döntenek.
14: Nem, ügyvéd nélkül nem történik adás-vétel háznézéskor KP-átadással.:))
Nagyon járatlanokat lehet csak ezzel megvezetni, kifosztani.
És az ügyvéd elött nem tud 10 db hamis húszezrest betenni a 30 millióba???
Mármint már benne van a kötegbe.
16: 1. A fizetés az nem ügyvédnél van!
2. Írtam a pénzvizsgálatot.
3. Nem erre reagáltam.
Arra, hogy nem puszira adunk át pénzt, hanem csak ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett szerződés ellenében. Aki ilyet írt, az nagyon pénzügyi analfabéta és még ő mondja ezt másokról.
"A hatályos jogszabályok alapján Magyarországon ingatlan eladása és vásárlása kizárólag ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat vagy közjegyző által elkészített közokirat segítségével történhet. Ellenkező esetben a földhivatal nem jegyzi be a vevő tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba. "
Tesómék mindig kp-ban veszik az ingatlant, mert meg tudják mutatni.
“18ért hirdeted ezt a nyaralót? Itt van előtted 750 darab húszezres, kell?”
Általában kell nekik, mert látják, ott van előttük
A kp kezeléséért a bank elég komoly összegeket elké. Úgyhogy az eladó aki majd beviszi a bankba még azért is fizethet. Ráadásul ekkora összegnél alaposan meg is kell indokolni hogy honnan van.
Ha hozzám jönnél ide egy diszperzitesd vödörnyi pénzzel, akkor tuti elgondolkodnék hogy akarom-e az üzletet. És ha igen, akkor rátennék még az árra vastagon.
"A papir pénzeket nagyon könnyű átvizsgálni."
Adok neked 2500 darab papírpénzt. Hajrá! Van rá fél órád!
"bankban csak nem tároltak atm-ekben hamis jegybankot"
Mit?? Jegybankot? :D
Ja de volt rá példa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!