Szomszédos ház megvétele?
Van egy saroktelken lévő házam.Lényegében egy szomszédos ház van, az enyém mellett.
Aki lakta azt a házat elhunyt,az örökösei pedig felajánlották számomra megvételre.
Arról a házról tudni kell,hogy vagy teljes felújításon kellene átesnie vagy pedig bontani kell,jelen állapotában lakhatatlan az ingatlan.
10 millióért ajánlották fel.
A településen az üres telkek olyan 8-10 millió között mozognak.
Igazából meg is lenne rá a pénz,de azt a pénzt idén házfelújításra szántam volna.
Ami miatt komolyabban elgondolkodtam rajta a vételen az az,hogy így legalább senki nem költözne mellém.
Úgy értem ma már 10 millió nem olyan nagy összeg, biztos hamar el tudják adni,még ilyen állapotban is a házat,amitől félek az,hogy ki tudja ki vásárolja meg.
Februárig kaptam gondolkodási időt, utána fogják felrakni a házat.
Ti hogyan döntenétek?
Több dologtól függ, de inkább megvenném.
Olcsó, lepukkant házat ki tudja, ki fog megvenni...
Esetleg próbáld lealkudni 8 milcsire. -Le kell bontani, stb., + pénzbe kerül...
Ha megoldható, mindenképpen megvenném, esetleg tennék egy kisérletet az ár lealkusdásával, de ha nem mennek bele, nem eröltetném.
Az, hogy a telked nagyobb, mindenképpen elöny, a másik házat nem kell egyböl renoválni vagy bontani, ráérsz évek múlva is erre - de mindenképpen kiüresítve kérd -, és mindenképpen elönyös, hogy nem kell félni egy rossz szomszédságtól.
Egyébként lehet, hogy az a ház kevésbé rossz állapotú, mint amit látsz, ha kitakarítod alaposan, akkor sok esetben kiderül, hogy használható valamennyire.
Alkudni ilyenkor még nem tudsz. Akkor tudsz csak, ha sürgős számukra az eladás (mivel várnak februárig a kérdezőre, így ez kilőve), szóval esetében csak akkor, ha csalódás éri őket, azaz nem tudják hamar eladni 10M-ért.
Én megvenném a helyedben, konkrétan voltam már ilyen szituációban és inkább úgy döntöttem, hogy a telket veszem meg, minthogy felújításba kezdjek, csak hát olyan árat merészeltek mondani, hogy arra azt mondtam, hogy akkor ennyiért nyugodtan hagynám, hogy próbálkozzanak az eladással. 5 év eltelt, már nem is próbálkoznak eladni.
Egyébként ha bontandó az épület, akkor az 1. válaszolónak annyiban igaza van, hogy ez nem ér annyit, mint egy építési telek, mivel súlyos összeg a sitt elszállítása, kivéve ha vályog, mert ha vályog akkor a nagyját gyak. ellehet teríteni és a maradéknak több mint a fele éghető avagy valami másra felhasználható.
A vétel felé mozdulnék. Még akár hitel felvétele mellett is.
Rizikós ki lehet a szomszédod.
Megvenném!
Egyrészt bagóért kapnád meg, még ha bontandó a ház, akkor is.
Másrészt: még ha te is adod el mondjuk 5 év múlva, akkor is te döntheted el, ki lesz a szomszédod. De lehet, hogy bővíted a házadat vagy ilyesmi és tök jó, hogy tudsz terjeszkedni.
Én is megvenném, mert a lepukkant házak vonzák a C típusú állampolgárokat.
Orrunk elől vitték el az egyik ilyen romházat ott ahol lakunk. Letúrták az egészet, most utánfutó kölcsönző vállalkozó bérli a telket. Legjobb pénzforrás a bérbeadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!