Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szomszédos ház megvétele?

Szomszédos ház megvétele?

Figyelt kérdés

Van egy saroktelken lévő házam.Lényegében egy szomszédos ház van, az enyém mellett.

Aki lakta azt a házat elhunyt,az örökösei pedig felajánlották számomra megvételre.

Arról a házról tudni kell,hogy vagy teljes felújításon kellene átesnie vagy pedig bontani kell,jelen állapotában lakhatatlan az ingatlan.

10 millióért ajánlották fel.

A településen az üres telkek olyan 8-10 millió között mozognak.

Igazából meg is lenne rá a pénz,de azt a pénzt idén házfelújításra szántam volna.

Ami miatt komolyabban elgondolkodtam rajta a vételen az az,hogy így legalább senki nem költözne mellém.

Úgy értem ma már 10 millió nem olyan nagy összeg, biztos hamar el tudják adni,még ilyen állapotban is a házat,amitől félek az,hogy ki tudja ki vásárolja meg.

Februárig kaptam gondolkodási időt, utána fogják felrakni a házat.

Ti hogyan döntenétek?

jan. 17. 16:08
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
52%
Lehet,hogy a 10 millió nem nagy pénz....de, nagy pénz...10 családból 8-nak nem áll rendelkezésére. Ha csokra nem vehető nem biztos hogy hamar elkel, de igen, én is megvenném, még akkor is ha eladnám, de így annak tenném akit én akarok oda szomszédnak.
jan. 18. 10:14
 12/33 anonim válasza:
86%
Mindenképp megvenném.
jan. 18. 11:27
 13/33 anonim ***** válasza:
55%

Ha reális veszélye van annak, hogy valami c horda venné meg a környékről, akkor megvenném, amennyiben tényleg van rá pénzed. A legrosszabb esetben megveszed, lebontod rajta a kecót és eladod üres telekként. Akkor te tudod megválasztani a vevőt.

Mondjuk azt leszögezném, hogy az ingatlanpiac országon szinten is beállt, tehát nem lesz könnyű menet és a bontási költséget valószínűleg bukni fogod.

jan. 21. 21:36
 14/33 anonim ***** válasza:
27%

Nem értem, hogy miért gondolják itt egyesek, hogy a legrosszabb mi történhet velük, az az, ha roma a szomszédjuk... mintha a fehér ember okvetlen tudna viselkedni, közösségben élni, stb. stb. Ugye, a fehér ember véletlenül sem flexel hétvégén, véletlenül sem bőgeti a fűkaszát, a fűrészt stb. még véletlenül sem ordíttatja a zenét, kiabálni sem szokott, veszekedni sem szokott, nincs is közöttük rendetlen, mindegyiknél tip-top az udvar, a kert. Eszébe nem jut olyan gondolat, hogy pár 100m2-en tyúkokat, disznót tart, mindegyiknek rendes, nevelt kutyái vannak akik nem zajonganak, okvetlen felszedi utána a kutyaszart, nem bűzlik tőle a kert és nem hordja át a szél a szomszédba a szagot. Soha nem vitázik semmin sem a szomszéddal, hogy valamivel is baja lenne, nem bosszuskodó típus. Egyszerűen a közösségben való békés és kulturált együttélés mintapéldánya a fehér ember!

Ez nettó rasszizmus, amit itt egyesek folytatnak, ráadásul teljesen feleslegesen!

Nem bőrszínről ismerszik meg a rossz szomszéd! Rossz szomszédra egyaránt szert tehetsz fehér és roma emberrel. Utóbbi pedig nem garancia arra. Sőt, amit egyesek írnak, hogy majd ha megveszi, akkor ő dönti el, kinek adja el... Hogy dönti el? Fogalmad nem lehet arról, hogy milyen ember az, akinek eladod.

jan. 22. 08:17
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Megvenném. Rossz szomszédság török átok. Ki tudja, kinek adnák el később.
jan. 22. 08:56
 16/33 anonim ***** válasza:
74%

#14: A probléma az arányokkal van. Magyarból 30% trash, cigóból meg 95%.

Amúgy szerintem sokkal jobb a fűkaszát és a flexet hallgatni néha napközben, mint az egész napos üvöltözést meg éjszakába nyúló kisgrofó veretést, esetleg a ház előtti családi szóváltások.

Nameg a te ingatlanod értéke rögtön a felére csökken

jan. 22. 09:03
 17/33 anonim ***** válasza:
63%

"Nem értem, hogy miért gondolják itt egyesek, hogy a legrosszabb mi történhet velük, az az, ha roma a szomszédjuk"

Szerintem 100-ból 99 embernek semmi baja nem lenne a leendő cigány szomszéddal, ha biztosan tudja, hogy normális. Csak hát rosszak a tapasztalatok.

" fehér ember véletlenül sem flexel hétvégén, véletlenül sem bőgeti a fűkaszát, a fűrészt stb"

Ezek munkazajok, nem lehet mindent kikerülni, de ezeknek legalább van "értelme" és nem egész évben, reggeltől estig fűnyírózik senki. Zenét ordíttatni viszont lehet éjjel-nappal. :)

jan. 22. 10:02
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

#16 És ezt honnan? Tehát, honnan van ez a szám, hogy a magyarok 30%-a normálatlan, a romák 95%-a normálatlan? Kutatás erre bizonyosan nincs, és az is biztos, hogy nem ismered személyesen az összes magyart és az összes romát. Nem laktál még minden, az országban élő roma avagy magyar szomszédságában. Tehát OK, tegyük fel, hogy úgy gondolod, a roma garancia arra, hogy rossz szomszéd lesz, de megadsz neki egy minimális esélyt, ezért 95%, ezt a gondolatmenetet még tudom követni úgy, hogy megállapítom, rasszista vagy és így gondolkodsz. Még át is lendülnék rajta, mert magyarként nem tisztem védeni őket, védjék magukat ha rászorulnak. A 30%, na az honnan??? Honnan a búbánatból jött ez a megállapítás, hogy kb. az 1/3-ad? Figyelj, elég csak itt elolvasni az összes olyan kérdést/panaszt, ami szomszéddal kapcsolatos és nem árt elolvasni alatta a válaszokat, hogy ki mit javasol... zömében magyar emberek feszülnek egymásnak! Ebből már sejthető, hogy ilyen állítást tenni, amit te tettél, átgondolatlan dolog! Úgy, ahogy te, hasraütésszerűen bemondtál egy arányt, úgy abból (amit itt tapasztalhatsz) bemondható egy olyan arány akár, hogy a fehérek/magyarok elsöprő többsége legalább annyira selejt, amennyire te selejtnek tartod a romák 95%-át! Ennek semmi értelme! Amit írtál annak nincs értelme!

Azért csökken az ingatlanod értéke a felére, mert tele van az ország ilyen rasszistákkal, mint te, és rasszisták között kell értékesíteni egy olyan ingatlant, aminek szomszédságában nem a vele megegyező rasszban lévő ember él! Tehát ha tartjuk magunkat a 30%-hoz, mert te erre kutatást végeztél, és ez így vagyon, akkor 2.7M normálatlan magyarból azért elég könnyű kifogni egyet szomszédnak, nem?

Teljesen indokolatlan az efféle gondolkodás, hisz magyar magyar mellett sem feltétlen tud nyugodtan élni, sőt... mivel az ország lakosságának mindössze 5-10%-a roma, és elsöprő többségük egymás mellett lakik annak okán, hogy ilyen rasszisták vannak, mint te, ezért a szomszédok közötti konfliktusok zöme magyar és magyar között van! Tehát akkor ki a tököm nem tud együtt élni a másikkal? Ha a magyar nem tud együtt élni a romával de nem tud együtt élni a magyarral sem? A magyar lakosság 30%-a 2.6-2.7M ember. A roma lakosság 95%-a kb. 7-800 ezer ember, ezek zöme egymás mellett él és amit ott tapasztalhatsz, hogy ott hogy élnek, hogy viselkednek stb. stb. az teljesen más világ, azt nem szabad alapul venni! A romákról lehet sok rosszat mondani, de egy biztos, hogy baromira simulékony emberek, a vérükben van, mivel egy vándor nép! Ezért olyan környezetben, ahol együtt élnek, egymáshoz idomulnak, magyarok között pedig a magyarokhoz! Az egy hibás meglátás, hogy több száz éve itt élnek és nem tudtak alkalmazkodni, mert tudtak, csak egymáshoz, mivel az ilyen rasszisták miatt, mint te, egymás szomszédságára kényszerülnek így nem kérhető számon rajtuk az, hogy miért nem alkalmazkodtak, ugyanis nem volt nekik kihez alkalmazkodni! Nem járhat példáért a másik településre, a falu másik felébe stb. stb. mert miért tenné? Mindig, mindenki a mellette lévőhöz idomul! Mindenki! Nem vitatom, hogy egy roma szomszéd esetében nem valósulhat meg az, amit te leírtál, simán benne van a pakliban, én csak azt vitatom, hogy bőrszín alapján eldőlhet az, hogy milyen ember lesz a szomszédod, mert szét tud szívatni egy magyar is és megtudja keseríteni az életed! Ezt az arányt, amit lefestettél ezt viszont úgy, hogy világ életemben mindig romák között laktam ellenben ismerőseim zöme magyarok között él, így kikérem magamnak, nonszensz ilyenekbe belemenni!

jan. 22. 10:03
 19/33 anonim ***** válasza:
53%
Ha te nen vagy rasszista, akkor miert emeled ki, hogy cigányok közt laktál? Egyáltalán hogy mered megkülönböztetni őket? Talán szerinted sem vagyunk egyformák?
jan. 22. 10:13
 20/33 anonim ***** válasza:

"Szerintem 100-ból 99 embernek semmi baja nem lenne a leendő cigány szomszéddal, ha biztosan tudja, hogy normális. Csak hát rosszak a tapasztalatok."

Egyrészt én nem vagyok ennyire optimista, másrészt pedig nem igaz, hogy nem érzitek, hogy ez hülyeség!!! Attól, hogy barna a bőre már hátrányt szenved azért, mert van közötte olyan, akitől jobb óvakodni. Na de a fehérek között is van. Még ha igaz is az, hogy szinte garancia rá, tuti, hogy rossz szomszéd lesz, konkrétan semmit nem védtél ki azzal, hogy barnabőrű szomszéd kizárva, mert attól még szomszéd lesz! Erről az egészről úgy van értelme beszélni, hogy van jó szomszéd meg rossz szomszéd, és ezek között kellene tudnod választani, de nem tudsz, akkor sem, ha te értékesíted a szomszédos telket, mert nincs ráírva senkire sem. Pontosan az van, amit írtál, nincs ráírva a romára sem, de nincs ráírva a magyarra sem. Egy példát ragadtál ki a sokból, de hát rengeteg elképesztő sztori van itt is, gyakorin. Szarakodás, pereskedés 30-40cm-en, hogy rossz helyen van a kerítés. Bíróság, egymás feljelentgetése, egymás gáncsolása, nettó szemétkedések a másikkal, b.....kodás azon, hogy nem szigetelheted a hátsó falat, nem enged be, kötelezni, hogy beengedjen, ezt követően garantált rossz viszony. Pereskedés, hogy letaposta a füvet, szomszéd kutyáját megmérgezi, lelövi a parasztja, ablakot nem enged, kamera miatt veri a hisztit, hogy arra aztán ne nézzen, mert benne van a kertkapuja a látótérben, nekipakolja a fát a szomszéd falának, leveri, nem fizeti ki, kiteregetsz, erre nekiáll grillezni, nem szól, nem vágja a füvet, a másik átnyomja a gyomirtót a szomszéd telkére is, közel van a fa, árnyékot vet, átnől a gyökere, kiszárad a veteményes stb. stb. Na figyelj... ha tipizálunk, akkor ez egy roma mellett nincs. Szarja le nagyívben az ilyeneket, ha ilyen vagy!

jan. 22. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!