Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság miből vesz valaki házat?

Manapság miből vesz valaki házat?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam hogy eladom a házamat és veszek egy másikat de meg néztem az ingatlanpiacot és el is vetettem az ötletet hamar… nagyon el vannak szállva az ingatlan árak egy romos viskóért is képesek el kérni 20 millát még itt vidéken is. Aztán bele képzeltem magam a helyzetbe hogy akinek 0ft kezdőtőkéje van és nem vállalkozó hanem egy sima egyszerű munkás 300 ezres nettóval az hogy vesz magának házat? A hitel szerintem nem valami jó dolog. Számoljunk csak 30 milliót 20 évre 3%-os kamattal, az havi 173.404 ft, szerintem nincs az az ember aki el vállalná azt hogy 20 éven keresztül minden egyes hónapban fizet a banknak 173 ezer ft-ot. Még kimondani is rossz.

Szerintem mindegy hogy most családi házról vagy panelről beszélgetünk mert egyik se olcsó… már jobban megéri családit venni mint panelt

febr. 1. 15:29
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Eladják a lakást, a vételárból kifizetik a hitelt, a maradék pénzt elosztják és mehetnek mindketten. Jelen körülmények között, ha minden rendesen le van papírozva és a két fél normálisan megtud egyezni, akkor ebből nehéz rosszul kiszállni.

Pl. ha 5-6 évvel vett egy pár egy lakást 20 millióért Budapest peremkerületében, amiből 15 hitel volt, a maradékot tegyük fel fele-fele tették bele és most szakítás mellett döntenek, az a lakás kb. 40 milliót ér. Eladják, kifizetik a még kb. 13 milliónyi (most mondtam valamit) tőketartozásukat, marad 27 millió. Beszálltak 5-6 éve 2,5-2,5 millióval, kiszállnak 13,5-13,5 millióval. Rosszul jártak és fujjfujj hitel?

febr. 2. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!