Előszerződés,terhelt ingatlan,elidegenítési tilalom,bele merjek így vágni?
Adott egy takaros ház(felújítási alap) ,tavaly megjegyeztem a tulajdonosnak,hogy tetszik.
Nemrég megkerestek ,hogy eladó lenne,a tulajdonos kérne előre kétmillió forintot előszerződéssel ezt lepapíroznánk.
Az ügyvéd lát rajta több terhelést,kicsitől a több százezres tételig ,négy tétel van és folyamatban van az ötödik.
ki van kötve a villany,viz,gáz,nincs hátsó épület ,járdát ,stáblont ,lépcsőt,ereszt ,kerítést ,bejárót ,csinálni vagy javítani kellene.
Ha adok a tulajdonosnak 1ft is nem biztos hogy be tudom rajta hajtani,józan ész azt diktálja ,hogy várjuk meg a májust akkor telik le róla az elidegenítési tilalom ,akkor tudja eladni.
Adnátok-e idegen embernek ennyi pénzt?
érdekelne más,hogy látja ezt a helyzetet?
Köszönöm.
Te is kifizetheted a rajta levő terheket -annyival csökkentve a vételárat- és akkor tiszta lesz. Vagy a tulaj azt akarja rendezni a 2 millióból?
Az ügyvédnek jobban kellene tudni, milyen lehetőségek vannak.
Még nem látjuk,az ötödik terhelés folyamatban van így nem ajánlja az ügyvéd ,hogy előszerződjünk.
Nekem az lenne a legtisztább ,amikor letelik az elidegenítési tilalom kérünk egy friss tulajdoni lapot ,akkor hátha teljes képet kapunk .
ja bocs, a tulaj eltitkolta a terhelést ez utólag derült ki,"Vagy a tulaj azt akarja rendezni a 2 millióból?"
szerintem nem
Erről a tartozásról nem szólt ,de a tulajdoni lapon ott van.
azóta pletyka szinten hallottam,hogy külföldre készül.szóval elég bonyolult :D de így nem megyek bele .köszönöm a válaszokat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!