Ingatlan eladása esetén a teljes vételár eladóhoz megérkezése után mennyi idő volt a birtokba adás nálatok?
Figyelt kérdés
Nyilván a felek megállapodásától függ, de a ti tapasztalatotok érdekel most.jan. 15. 11:40
1/10 nemaRendőrség válasza:
3 hónap, 2 hét.
Kimaxolták a 3 hónappal, plusz kötbért is fizettek is 2 hétre.
Adtak bőven pénzt, de nem örültünk mert csúsztak a felújítások
2/10 anonim válasza:
Azonnal.
Amikor vásároltam, akkor is azonnal megkaptam a kulcsokat, és intéztük is az átírásokat.
Amikor én adtam el, akkor is azonnal tudott költözni a vevő, én már kiköltöztem addigra.
3/10 anonim válasza:
Mi hamarabb költöztünk be, minthogy a hitel rész is megérkezett volna, de bérleti díjat fizettünk.
4/10 A kérdező kommentje:
Kedves 1.!
Jól értem, hogy 3 hó volt a szerződés szerint és erre húzott rá 2 hetet, amire fizetett?
jan. 15. 16:00
5/10 nemaRendőrség válasza:
Igen.
Mindent a szerződés szabályoz, benne volt a 3 hónap és a kötbér összege is. Ez általában a lakás kiadási árának másfélszerese szokott lenni
6/10 anonim válasza:
Azonnal, mivel üres volt a ház, nem lakták.
Akárhány lakott házat nèztünk, nem tudták megmondani a tulajok mikor tudnának kiköltözni.
"Majd ha találunk másikat" volt a kedvenc válaszom.
7/10 anonim válasza:
2 nap múlva írtuk a birtokbaadásit. Már aznap is nyitott lett volna az eladó, de aznapra találtunk mindkettőnknek megfelelő időpontot. Azt tudni kell, hogy mi már az önerő megfizetése után (kb. 80%) megkaptuk a kulcsokat és elkezdtünk felújítani, így a bankra vártunk még kb. két hetet és onnantól számítva 2 nap volt a birtokbaadás.
8/10 anonim válasza:
Nálunk előre ki volt kötve a szerződésben, hogy mi a legkésőbbi átadási idő. A tulaj ahova ment volna, ott albérlők voltak, nekik pedig 2 hónapos felmondási szerződésük volt, így amíg a tulaj nem tudta átvenni a másik lakását és kirakni a bérlőit, addig nem tudtunk költözni. Nálunk az utolsó teljesítési ütem a banki hitel volt, ezt költözési dátum előtt 1,5 hónappal megkapta az eladó (gyorsabb volt a hitelfolyósítás mint amire számítottunk), végül a bérlői pedig hamarabb találtak albérletet, így a szerződés szerinti időpont előtt 2 héttel be tudtunk költözni.
9/10 anonim válasza:
Azt még hozzá tenném, hogy azért nem tudtunk előbb munkálatokat kezdeni, stb, mert az eladó ebben a lakásában lakott és költözött át végül a másikba.
10/10 anonim válasza:
Több részletben fizettünk,foglalóként hitelt egyenlítettünk,majd mivel az eladó lakása épült,nem tudott költözni,ezért a vételár 90%-át fizettük ki,10% visszatartása mellett. A 10%-ot a költözés napján fizettük.A lakásról utaltuk át a vételár részt,majd átvettük a kulcsokat. Amikor eladtunk a vevő egyösszegben fizetett,az ügyvéd előtt adtuk át a kulcsot. Részemről ez evidens,amíg nincs kifizetve a teljes vételár nem költözök, ellenkező esetben kulcsot se adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!